Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Achterboek.


 

Groult, Benoîte - Uit liefde voor het leven + Een eigen gezicht (2 boeken in één pakket)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Groult, Benoîte - Uit liefde voor het leven + Een eigen gezicht (2 boeken in één pakket)
Schrijver: Groult, Benoîte
Titel: Uit liefde voor het leven + Een eigen gezicht (2 boeken in één pakket)
ISBN: 9789069748238
Uitgever: Arena - gebonden
Bijzonderheid: 1992 zesde druk /2006, 252, 504 blz. 1 ex-bibl. boek, beide boeken verkeren in uitstekende staat
Prijs: € 4,50
Meer info Samenvatting
Op een dag ontmoet Marion een woest aantrekkelijke Ier, Brian. Ze stort zich in een gepassioneerde affaire, ook tegen haar eigen verwachtingen in. Ze had zich jaren geleden al neergelegd bij het feit dat haar huwelijk niet zo gelijkwaardig was als ze van tevoren had gehoopt, en dat trouw zijn iets anders betekent voor mannen dan voor vrouwen. Maar nu, met Brian, gaan de verhoudingen langzaam schuiven.

Marions moeder Alice, ooit voorvechtster op het gebied van de vrouwenemancipatie, heeft zo haar eigen problemen. Ze is in de tachtig, maar verwerpt ze het idee dat ze 'te oud' zou zijn. Te oud om pittige stukken voor een vrouwenblad te schrijven, te oud om een computer aan te schaffen, te oud om haar kleinkinderen goed te begrijpen... Ze weigert zich door haar leeftijd te laten hinderen, ondanks alle hindernissen die de moderne tijd met zich meebrengt.

Op adembenemende wijze vertelt Benoîte Groult het verhaal van deze twee krachtige vrouwen, die de lef hebben om hun lot in eigen hand te nemen.
Benoîte Groult (Parijs, 1920) is een van de belangrijkste schrijfsters van Frankrijk. Eind jaren tachtig brak ze internationaal door met de bestseller Zout op mijn huid. In Nederlandse vertaling verschenen ook haar romans Een eigen gezicht en Het leven zoals het is, en haar memoires Mijn ontsnapping. Samen met haar zus Flora Groult schreef ze de romans Anne en Isabelle en Dagboek voor vier handen.
Samenvatting
Achttien jaar na het immens succesvolle Zout op mijn huid, is er nu Uit liefde voor het leven, een overrompelende roman over de kracht van het lot en de vrije wil. Op adembenemende wijze vertelt Benoîte Groult het verhaal van Moïra, die met haar eigenzinnige beslissingen het leven van de mensen om zich heen ingrijpend verandert.
De welbespraakte Moïra is een waarnemer, die zich soms gedwongen voelt in te grijpen in het leven van de hoofdpersonen.
Zo is er Marion, die had gehoopt evenwicht en gelijkheid te vinden in haar huwelijk, maar zichzelf gebonden ziet door traditie. Moïra moedigt haar aan zich in een geheel onverwachte affaire met Brian, een woeste Ier, te werpen.
Marions moeder Alice, ooit voorvechtster op het gebied van de vrouwenemancipatie, heeft zich voorgenomen zich niet door haar leeftijd te laten hinderen, ondanks alle uitdagingen en hindernissen die de moderne tijd met zich meebrengt. Maar dan komt de dag dat Moïra haar voor een belangrijke keuze stelt...
Recensie(s)
'Een eigen gezicht' presenteert Groult als de autobiografie van Louise, een vrouw die sterk op haarzelf lijkt. Als Louise bijna zestig is en energiek de laatste levensfase ingaat, vertelt ze over de veelbewogen jaren die achter haar liggen en geeft een indrukwekkend beeld van de wijze waarop ze zich heeft losgemaakt van de rol die haar familie en later de mannen in haar leven haar toedachten om eindelijk zichzelf te worden, iemand die voor haar eigen geestelijke én lichamelijke behoeftes uitkomt. Een heel genuanceerd boek met een feministisch thema dat zeer persoonlijk is uitgewerkt en veel moderne vrouwen zal aanspreken.
Boek bekijken

Achterboek uit Keijenborg

particulier
Brievenbuspost volgens standaard posttarieven:
50-100 gr. € 3.27
100-2.000 gr. € 4.00 (brievenbuspakket)
Pakketpost thuisbezorgd:
DHL € 6.25
DPD € 6.50
Postnl: € 7.70
Ophalen bij DHL-depôt € 4.15
DPD depôt € 5.50
Naar België pakket € 9.30 (postNL)
Ophalen bij Pickup parcelshop in België
€ 6.95

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.