Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Achterboek.


 

Field, D.M. - Rembrandt

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Field, D.M. - Rembrandt
Schrijver: Field, D.M.
Titel: Rembrandt
ISBN: 9789059471566
Uitgever: Atrium - gebonden oblong formaat
Bijzonderheid: 2006, 435 blz. met vele kleurennafbeeldingen op glanspapier, als nieuw
Prijs: € 12,50
Meer info Samenvatting
Net als Leonardo da Vinci of Rafaël behoort Rembrandt tot de groten van de schilderkunst en wellicht staat hij zelfs op een hoger niveau dan zijn voorloper en grote voorbeeld Rubens.
Grote kunst ontstaat vaak in bijzondere periodes, de renaissance is daar het meest voor de hand liggende voorbeeld van, en Rembrandts carrière viel samen met de Gouden Eeuw van de Republiek. De rijkdom van de schilderkunst in de Nederlanden uit die tijd kan misschien worden vergeleken met de oogst van talent tijdens de Italiaanse renaissance.
Maar zoals alle grote kunstenaars maakte Rembrandt niet louter deel uit van een bepaalde school of stroming - daar was hij te veelzijdig voor.
Recensie(s)
In een vlot geschreven, chronologisch opgebouwd, doorlopend verhaal geeft de auteur een overzicht van Rembrandts leven en werk, m.n. diens schilderijen (tekeningen en grafiek zijn minder in beeld). Hij gaat in op Rembrandts onderwerpen, compositie, stijl, techniek, gebruik van kleur, clair-obscur, zijn invloeden, collega's, opdrachtgevers en de waardering voor zijn werk. Field heeft veel gepubliceerd over kunst, m.n. de sociale aspecten ervan en dat is ook hier goed te merken. De lezer komt relatief veel aan de weet over Rembrandt als persoon, zijn leefwereld en de historische en sociale context. Field geeft geen nieuwe inzichten, maar biedt een breed, geinteresseerd publiek een boeiend beeld van Rembrandt, gestoeld op (literatuur)onderzoek, hoewel het jammer is dat er nauwelijks literatuur of bronnen zijn vermeld. Het boek eindigt met een korte chronologie, een chronologische lijst van afgebeelde werken en een index (personen, titels van werken). Zeer rijk geillustreerd, in kleur, met veel details.
Boek bekijken

Achterboek uit Keijenborg

particulier
Brievenbuspost volgens standaard posttarieven:
50-100 gr. € 3.27
100-2.000 gr. € 4.00 (brievenbuspakket)
Pakketpost thuisbezorgd:
DHL € 6.25
DPD € 6.50
Postnl: € 7.70
Ophalen bij DHL-depôt € 4.15
DPD depôt € 5.50
Naar België pakket € 9.30 (postNL)
Ophalen bij Pickup parcelshop in België
€ 6.95

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.