Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Achterboek.


 

Marjolijns, H. (Marjolyns) - Het huishouden van Jan Steen - een vroolijk meisjesboek - net illustraties

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Marjolijns, H. (Marjolyns) - Het huishouden van Jan Steen - een vroolijk meisjesboek - net illustraties
Schrijver: Marjolijns, H. (Marjolyns)
Titel: Het huishouden van Jan Steen - een vroolijk meisjesboek - net illustraties
ISBN:
Uitgever: Onbekend - gedrukt in Holland, No. 731hardcover
Bijzonderheid: Z.j. 1930? 141pp gekartonneerde band los, bevat slijtagesp. verder wel compleet en ingenaaid
Prijs: € 22,50
Meer info Korte inhoud:
Mevrouw Messerda is weduwe en woont met haar 7 kinderen en haar dienstmeisje Leentje op een bovenhuis in Amsterdam nabij het Vondelpark. De kinderen zijn: Rein 18 jaar, studerend voor piloot, Piet, 17 jaar wil ingenieur worden, de tweelingen Klaar en Yvon van 16 jaar, die later dokter willen worden, Jolante, de 15 jarige hoofdpersoon is artistiek en schrijft verhalen, Annemarie van 13 jaar en de jongste zoon Hein van 12 jaar.
Als Piet moet gaan studeren in Delft en moeder dit niet betalen kan, gaat het hele gezin meehelpen om dit toch voor Piet mogelijk te maken.
Moeder besluit om naar een groter huis te gaan verhuizen om in staat te zijn kinderen in huis te nemen, die buiten de stad wonen en in Amsterdam school gaan. Piet zal dan mee verdienen door de kinderen te gaan helpen met hun huiswerk.
Jolante schrijft al verhaaltjes voor het tijdschrift "De Gezellige Uurtjes". Hier verdient zij geld mee. Zij gaat van school en helpt moeder 's morgens in het huishouden en 's middags schrijft zij verhalen. De tweelingen helpen met koken.
Dit leidt tot een waar huishouden van Jan Steen als achtereenvolgens de brandweer moet uitrukken voor een pan aangebrande melk, de hele keuken onder water komt te staan als Jolante de kraan vergeet dicht te draaien en er bij het glazen lappen een ruit in duizend stukken breekt.
Als de tweeling in een warenhuis vergeet om een bus rode was af te rekenen en ze bij de directeur gebracht worden, blijkt dit een jeugdvriend van hun overleden vader te zijn. Later krijgt Jolante een brief van hem met het verzoek om een boekje te schrijven over warenhuis gebeurtenissen. Daartoe gaat ze een paar weken als verkoopster in het warenhuis werken. Als het boekje wordt gedrukt is de hele familie trots en ontvangt Jolante F 50,=.
Hoe het verder afloopt met de leden van het huishouden van Jan Steen? Er komen 4 kinderen in huis in pension, Piet gaat naar Delft, Rein wordt piloot, de tweelingen koken, en Jolante neemt zich voor om een boek te gaan schrijven over Het Huishouden van Jan Steen.
Boek bekijken

Achterboek uit Keijenborg

particulier
Brievenbuspost volgens standaard posttarieven:
50-100 gr. € 3.27
100-2.000 gr. € 4.00 (brievenbuspakket)
Pakketpost thuisbezorgd:
DHL € 6.25
DPD € 6.50
Postnl: € 7.70
Ophalen bij DHL-depôt € 4.15
DPD depôt € 5.50
Naar België pakket € 9.30 (postNL)
Ophalen bij Pickup parcelshop in België
€ 6.95

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.