Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Achterboek.


 

Blockmans, Wim & Herman Pleij - Plaatsen van herinnering - Nederland van prehistorie tot Beeldenstorm

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Blockmans, Wim & Herman Pleij - Plaatsen van herinnering - Nederland van prehistorie tot Beeldenstorm
Schrijver: Blockmans, Wim & Herman Pleij
Titel: Plaatsen van herinnering - Nederland van prehistorie tot Beeldenstorm
ISBN: 9789035129894
Uitgever: Bert Bakker - gebonden (zie scan 2)
Bijzonderheid: 2007 eerste druk 563pp vrijwel in nieuwstaat
Prijs: € 8,50
Meer info Samenvatting
Plaatsen van herinnering
Nederland van prehistorie tot Beeldenstorm
ONDER REDACTIE VAN
WIM BLOCKMANS & HERMAN PLEIJ
Waarom zijn er alleen hunebedden in Drenthe? Of was deze provincie gewoon te arm om ze op te ruimen? Gelukking blijken ze nog bruikbaar voor een Drentse identiteit. De plek bij de Karnemelksesloot waar graaf Floris v in 1296 werd vermoord, is nauwelijks gemarkeerd. Toch groeide Floris in later eeuwen uit tot volksheld. Waarom ligt er dan alleen een herinneringstegeltje in een fietspad bij Muiderberg? En waarom leidde de Slag der Gulden Sporen bij Kortrijk tot een krachtig Vlaams zelfbewustzijn, terwijl de Friese overwinning bij Warns op de Hollandse graaf het niet verder heeft gebracht dan wat oubollige folklore? Sommige plekken van gewicht zijn zelfs geheel onbekend. De Westfriese Omringdijk is als inpolderkunst onovertroffen. Maar men kan er gewoon overheen fietsen, zonder te weten waarover men rijdt.
Op deze verkennende wijze komen veertig gedenkplaatsen uit de Lage Landen aan bod in evenzoveel beeldend geschreven en geillustreerde bijdragen.
Nederland van prehistorie tot Beeldenstorm verschijnt als laatste deel van de vierdelige reeks PLAATSEN VAN HERINNERING. Het is samengesteld door Wim Blockmans, hoogleraar middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit Leiden, en Herman Pleij, hoogleraar historische Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. De grote foto's zijn van Theo Uytenhaak.
Boek bekijken

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven: 50-100 gr. € 2.88 100-2.000 gr. € 3.60 (brievenbuspakket) Pakketpost thuisbezorgd: DHL € 6.00 DPD € 6.10 Postnl: € 6.75 Ophalen bij DHL-depôt € 5.75 DPD depôt € 5.00 Naar België pakket € 6.85 Ophalen bij Pickup parcelshop in België € 6.25