Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ankerboek.


 

Boer, Engel Jan de & Cees van der Meulen. - Een Schip Vis. Onze Noordzeevisserij in woord en beeld.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Boer, Engel Jan de & Cees van der Meulen. - Een  Schip Vis. Onze Noordzeevisserij in woord en beeld.
Schrijver: Boer, Engel Jan de & Cees van der Meulen.
Titel: Een Schip Vis. Onze Noordzeevisserij in woord en beeld.
ISBN: 9789022819579
Uitgever: De Boer Maritiem -1977
Bijzonderheid: Zeer net gebonden boek met stofomslag, 159 pag., 25x18 cm., ISBN 9022819574, rijk geillustreerd.
Prijs: € 6,00
Meer info De zeevisserij is nog steeds een belangrijke tak van onze nationale nijverheid. Weinigen beseffen op welke wijze in onze tijd de zeevisserij wordt uitgeoefend en de mate waarin dit bedrijf is meegegaan met de technische ontwikkelingen. Dit boek toont aan dat het juist de technische ontwikkelingen zijn die de bestaansmogelijkheid van de visserij hebben gegarandeerd. De techniek heeft het mogelijk gemaakt van de passieve visserij met staande netten over te gaan op de actieve visserij met gesleepte vistuigen, door middel van hypermoderne hektrawlers, Dit betekent dat nog steeds ca. 5000 Nederlanders hun bedrijf op zee als vissers kunnen uitoefenen. Dit boek wil een beeld geven van de activiteit van die vissers met hun trawlers en kotters op de Noordzee en in de wateren om de Britse eilanden en voor de Deense kust.
Het boek opent met een inleiding waarin de ontwikkeling wordt geschetst van de Nederlandse zeevisserij sinds de veertiende eeuw. Vervolgens beschrijft de auteur de ontwikkeling via hoekers, bomschuiten en loggers tot de moderne motortrawlers; Alle aspecten komen aan bod die bij de visserij een rol spelen: de visgronden, de vissoorten, de vistuigen, de scheepstypen, samenstelling en aard van de bemanning en de economische omstandigheden waaronder werd gevist. De grootste aandacht krijgt de visserij van onze tijd met moderne diepvries hektrawlers en kotters.
De fotograaf Cees van der Meulen heeft het leven en werken van de moderne visser in boeiende foto's vastgelegd, terwijl de vistechnieken en de bouw van de schepen door een aantal tekeningen worden verduidelijkt. Door tekst, foto's en tekeningen is het boek in woord en beeld een boeiende documentaire geworden van onze zeevisserij.
Boek bekijken

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook;
http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl