Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ankerboek.


 

Chapman, Gary - De 5 talen van de liefde van kinderen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Chapman,  Gary - De  5 talen van de liefde van kinderen
Schrijver: Chapman, Gary
Titel: De 5 talen van de liefde van kinderen
ISBN:
Uitgever: Telos/Medema
Bijzonderheid: Nette paperback, 224 pag., ISBN 9789063532871
Prijs: € 8,50
Meer info Samenvatting
De 5 talen van de liefde van kinderen 13e druk is een boek van Gary Chapman uitgegeven bij Royal Jongbloed. ISBN 9789063537029

'De vijf talen van de liefde van kinderen' is een heel praktisch boek over het liefhebben van je kind. Daarnaast staan in dit boek veel suggesties voor de dagelijkse communicatie met je zoon of dochter.

Elk mens, en dus ook ieder kind, heeft een eerste liefdestaal: de manier waarop hij of zij (ouderlijke) liefde het best verstaat. Soms spreken onze kinderen een liefdestaal die wij op het eerste gezicht niet helemaal verstaan. Aan de andere kant: onze kinderen begrijpen ons ook niet altijd even goed. Iedere ouder wil graag dat zijn kind zich geliefd en zeker voelt, maar uitspraken als ¿Je weet best hoeveel ik van je houd¿ zijn niet altijd voldoende overtuigend.

In 'De vijf talen van de liefde van kinderen' laten Gary Chapman en Ross Campbell zien hoe je de eerste liefdestaal van je kind kunt herkennen en toepassen. Door de juiste liefdestaal te spreken, namelijk de taal die jouw kind het beste verstaat, kun je je zoon of dochter helpen je liefde te ervaren.
Recensie(s)
Een Amerikaanse gezinstherapeut heeft samen met een psychiater een instructieboek geschreven over opvoeding. Vanuit bijbelse achtergrond belichten ze de mogelijkheden om - vanuit oprechte liefde voor het kind - diens behoeften te leren verstaan en eraan te voldoen. Hun stelling is, dat ieder kind voor vijf manieren van liefdescontact openstaat en dat het aan één de voorkeur geeft. In de eerste helft worden de vijf 'liefdestalen' aan de hand van praktijkvoorbeelden beschreven. Het zijn: behoefte aan aanraken, positieve woorden, tijd en aandacht, cadeaus en beschikbaarheid. In het tweede deel worden suggesties voor goed ouderschap uitgebreid naar het terrein van een goed huwelijk (Campbell). De toegankelijke tekst is gebaseerd op Amerikaans psychologisch onderzoek. Voor een breed publiek van ouders en ook éénoudergezinnen.
Boek bekijken

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook; http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl