Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Anna's Bookshelf.


 

Ramadan, T. - Westerse moslims en de toekomst van de islam

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Ramadan, T.
Titel: Westerse moslims en de toekomst van de islam
ISBN: 9789054601104
Uitgever: Bulaaq
Bijzonderheid: 2005, 330 pp., paperback; conditie: als nieuw (met artikel uit Trouw d.d. 18 februari 2008); conditie: als nieuw
Prijs: € 10,00
Meer info Tariq Ramadan geniet niet alleen in Frankrijk groot aanzien onder jonge moslims. Ook in Engeland, Nederland en België groeit zijn bekendheid, als schrijver van talrijke boeken over westerse islam en als bevlogen spreker en inspirerend denker. Hij onderstreept de noodzaak van een onafhankelijke islam die niet wordt beïnvloed door conservatieve krachten van het Midden-Oosten. Hij roept moslims in het Westen op hun geloof en hun leven als betrokken burgers met elkaar in overeenstemming te brengen.

In het eerste, theoretische deel van Westerse moslims en de toekomst van de islam ontvouwt Ramadan een nieuwe interpretatie van de bronnen die geschikt is voor een westerse samenleving. In het tweede deel laat hij zien hoe opnieuw overdachte geloofsprincipes in de praktijk kunnen worden toegepast voor volledige en volwaardige deelname aan het sociale en politieke leven en voor verandering waar dat nodig is.
Boek bekijken

Anna's Bookshelf

particulier

Anna's Bookshelf uit Utrecht