Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Antiquariaat Fasol.


 

Tollens, Hendrik - Gezamenlijke dichtwerken

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Tollens, Hendrik - Gezamenlijke dichtwerken
Schrijver: Tollens, Hendrik
Titel: Gezamenlijke dichtwerken
ISBN:
Uitgever: G.T.N. Suringar, 1871.
Bijzonderheid: fraai gedecoreerde band
Prijs: € 45,00
Meer info Henricus Tollens (Rotterdam, 24 september 1780 - Rijswijk, 21 oktober 1856) was een Nederlandse dichter en toneelschrijver.
Tijdens zijn leven werd Tollens gezien als de grootste Nederlandse dichter van zijn tijd. Zijn poëzie prees de zegeningen van het huiselijk leven en riep op tot trouw aan God en het Vaderland. Zijn nationalistische Wien Neêrlands bloed, getoonzet door Johann Wilhelm Wilms, werd zelfs tot het Nederlandse volkslied uitgeroepen. De oudste rederijkerskamer van Groningen werd in 1856 naar Tollens vernoemd.
Tegen het einde van de twintigste eeuw nam de belangstelling voor Tollens weer wat toe. Men zag in dat het werk van de bij leven populaire dichter veel cultuurhistorisch belang had: het was essentieel om een beeld te krijgen van het Nederland in de negentiende eeuw. Navenant schrijven encyclopedische werken en schoolboeken tegenwoordig minder polemisch over zijn werk dan voorheen.
Boek zit nog stevig in de fraai gedecoreerde band, lichte beschadiging op de rug en wat ouderdomsvlekjes. Overigens een mooi exemplaar.
Boek bekijken

Antiquariaat Fasol uit Gouda

Logo Antiquariaat Fasol

Zomeractie: bij elke bestelling ontvangt u gratis 1 extra bonusboek uit onze voorraad (het extra boek wordt door ons geselecteerd). Zolang de voorraad strekt!  Antiquariaat Fasol houdt zich bezig met de inkoop en verkoop van tweedehands en antiquarische boeken, met als specialisatie oude boekdrukken. Wij verzenden met DHL.