Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ant. Looijestijn.


 

ELIAS, Dr. B. (voorwoord) - Leiddraad voor de Indische tentoonstelling in het Westbroekpark

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: ELIAS, Dr. B. (voorwoord) - Leiddraad voor de Indische tentoonstelling in het Westbroekpark
Schrijver: ELIAS, Dr. B. (voorwoord)
Titel: Leiddraad voor de Indische tentoonstelling in het Westbroekpark
ISBN:
Uitgever: n.b.
Bijzonderheid: [1932], 48 pp., geniet, goed exemplaar, zeldzaam
Prijs: € 35,00
€ 3,45
Meer info In 1931 bestond de Nederlandse bijdrage aan de gigantische Internationale Koloniale Tentoonstelling te Parijs uit een parkontwerp dat Nederlands-Indië in het klein weergaf.In 1932 werd dit spectaculaire deel van de tentoonstelling opgebouwd in het Westbroekpark. Het evenement moet op bezoekers een onvergetelijke indruk hebben gemaakt. Men kon onderdelen van Indische dorpen bezoeken die op ware grootte waren nagebouwd om de verschillende architectuurstijlen en woonvormen te belichten. Verder kon men schitterende diorama’s van het Indische landschap bekijken, zoals een metershoge impressie van de Harau kloof te Sumatra. Ook waren er tentoonstellingspaviljoens en een Indisch restaurant.
Het model van het Minangkabause huis, vernoemd naar een bevolkingsgroep in Sumatra, was zo geliefd dat het nog jarenlang op andere plaatsen in Den Haag werd opgesteld.
Afgebeeld is het kaartje aan de binnenzijde, NIET het omslag.
Boek bekijken

Ant. Looijestijn

Logo Ant. Looijestijn

Antiquariaat Looijestijn is gevestigd in Boekhandel Donner aan de Coolsingel te Rotterdam.
Uw boek wordt met digitale factuur verstuurd. Porto binnen Nederland bedraagt standaard € 3,45. De meeste verzendingen naar België verzorgen wij voor € 6,45. Der Versand nach Deutschland kostet in der Regel € 7,95.
Uiteraard kan het boek ook worden opgehaald in onze winkel. Wilt u dit dan duidelijk aangeven bij uw bestelling? Na bevestiging dat uw boek klaar ligt kunt u het boek ophalen bij de klantenservice van Boekhandel Donner.
Onze voorraad staat slechts voor een klein deel online. Wij nodigen u dan ook graag uit om aan de Coolsingel te komen snuffelen of om eventueel uw zoekvraag te mailen.
Wij zijn ook geïnteresseerd in de aankoop van boeken/bibliotheken. Hiervoor kunt u contact opnemen met Jurgen Looijestijn; 06-40252656.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.