Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ant. Zwaanshals.


 

Marten Toonder (lees meer info), Schurer, F. Muziek: Leiker-Kozelka, Margit - Gebed bij de bevrijding

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Marten Toonder (lees meer info), Schurer, F. Muziek: Leiker-Kozelka, Margit - Gebed bij de bevrijding
Schrijver: Marten Toonder (lees meer info), Schurer, F. Muziek: Leiker-Kozelka, Margit
Titel: Gebed bij de bevrijding
ISBN:
Uitgever: Drukkerij DAVID, Amsterdam
Bijzonderheid: zeldzame uitgave, 4 zijden groot formaat.
Prijs: € 20,00
€ 7,25
Meer info Een zeer bijzondere en redelijk onbekende uitgave vanuit het Nederlands Verzet tijdens de bezetting (althans in dit geval mbt de bevrijding!). Ook interessant voor de verzamelaar van het werk van Marten Toonder.

Gebed bij de bevrijding, tekst: F. Schurer, Muziek: Margit Leiker-Kozelka. uitgegeven op 10 mei 1945, Amsterdam, als uitgave van Drukkerij DAVID. Zeldzaam dat dit op groot formaat uitgegeven item nog in zo'n goede staat is. Het papier is immers op het bekende papier dat tijdens de oorlog en de periode erna is gebruikt.

afmeting 39,5 x 30 cm.

uitgegeven dus door Drukkerij DAVID, Amsterdam (ism de Bezige Bij). De illegale verzetsdrukkerij waar Marten Toonder ook bij betrokken was in de oorlogs periode en na de bevrijding. Marten Toonder (bekend van Tom Poes en heer Bommel) huurde een pand (namens de Toonder studio's) dat hij ter beschikking van de illegaliteit stelde (Drukkerij DAVID), daarnaast maakten hij en enkele medewerkers van de Toonder studio's werk voor het Nederlands verzet (via Dick van Veen). Bij Drukkerij DAVID werden onder andere het Parool en Trouw gedrukt toen het elders niet meer kon. Vooral het illegale verzetsblad Metro staat vol met werk van Toonder en medewerkers.

De staat van het item is zeer goed, zie de foto's!
Boek bekijken

Ant. Zwaanshals uit Rotterdam

Logo Ant. Zwaanshals

Online tweedehands en antiquarische boekwinkel waar u meer dan alleen boeken zult vinden!
In- en verkoop (ook oude ansichtkaarten en foto's, oude plattegronden, oud reclamedrukwerk, militaire documenten (oorkonden en medailles, uniform). Kunst en toegepaste kunst. Etc, etc, etc.
Moet u een huis vol boeken en vooral oude papierwaren ontruimen, schakel ons dan meteen in! Materiaal dat interessant voor ons is, kopen wij graag in! Bel Kelvin: 06-26192873 of mail naar: info@antiquariaatzwaanshals.nl
Verder lezen