Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Appelboom1946.


 

Vreugdenhil, L.M. - Discipelschap / Over het geloof in God het volgen van Jezus en het leven door de Geest

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Vreugdenhil, L.M. - Discipelschap / Over het geloof in God het volgen van Jezus en het leven door de Geest
Schrijver: Vreugdenhil, L.M.
Titel: Discipelschap / Over het geloof in God het volgen van Jezus en het leven door de Geest
ISBN:
Uitgever: KOK
Bijzonderheid: zie de foto's - harde kaft - stofomslag - christelijk
Prijs: € 7,99
Meer info Samenvatting
In twintig hoofdstukken beschrijft ds. L.M. Vreugdenhil de hoofdzaken van het christelijk geloof en leven. Het boek dat veel informatie geeft vanuit de Bijbel kan gelezen worden als een basisboek voor discipelschap. Het boek dat reeds door velen is gelezen kan zowel persoonlijk als in kringverband behandeld worden.
De auteur besteedt veel aandacht aan onderwerpen die in vergelijkbare uitgaven vaak onderbelicht blijven: het persoonlijk aanvaarden van de verlossing, het leven door de Heilige Geest, het ambt der gelovigen, het gebed en de geestelijke strijd. Dit alles onder het overkoepelende thema 'discipelschap'.

L.M. Vreugdenhil (1950-2001) was hervormd predikant te Aagtekerke, Gouda, Vriezenveen en Amersfoort. Naast Discipelschap schreef hij onder andere: Lees je bijbel, bid elke dag. Ontmoetingen met Jezus en Ik beloof je trouw.
Toon minder
Recensie(s)
Dit boek van ds. L.M. Vreugdenhil (1950-2001) wil zowel een inleiding tot de geloofsleer zijn als een bijdrage aan een basisvorming tot het discipelschap van Christus. In een twintigtal hoofdstukken worden op heldere wijze de hoofdzaken van de christelijke geloofsleer en het christelijk leven uiteengezet. De schrijver, die hervormd predikant was, plaatst zich hierbij voluit in de brede geloofstraditie van de algemene christelijk kerk en weldadig is de ruimheid van geest die samengaat met vastheid van overtuiging van de christelijke geloofswaarheden. Met gespreksvragen bij elk hoofdstuk. Achterin is opgenomen een lijst van vragen bedoeld ter samenvatting van de kernzaken van elk hoofdstuk. Met verklarende woordenlijst. Geschikt voor belijdeniscatechisanten en gespreksgroepen.

Redactie
Boek bekijken