Van onze systemen wordt binnen enkele ogenblikken een back-up gemaakt.
Als gevolg hiervan kan de website tijdelijk niet beschikbaar zijn.
Onze excuses voor het ongemak.

Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Aquamarijn.


 

Lennep, van J. en Hofdijk J.W. - Merkwaardige kasteelen in Nederland

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Lennep, van J. en Hofdijk J.W. - Merkwaardige kasteelen in Nederland
Schrijver: Lennep, van J. en Hofdijk J.W.
Titel: Merkwaardige kasteelen in Nederland
ISBN:
Uitgever: Tielkemeijer
Bijzonderheid: Prima staat. Losse bladen uit een boek: 47 kleurenafbeeldingen, waarvan 41 kleurenrepro's van kastelen van Nederland. Afmetingen: 15 / 22 cm.
Prijs: € 9,95
€ 3,85
Meer info De reeks werd in 1854 geschreven door Jacob van Lennep en Willem Hofdijk. Het was een groot succes en in hetzelfde jaar zagen ook deel 2 en 3 het licht, in 1857 gevolgd door deel 4, en tenslotte in 1961 de delen 5 en 6.
Mr. Jacob van Lennep werd 24 maart 1802 in Amsterdam geboren. Naast zijn werk als advocaat en kamerlid was hij een bekend schrijver toen hij in 1854 samen met Hofdijk deze reeks publiceerde, aangestoken door de geest van de tijd van Byron en Walter Scott en de bijbehorende 19e eeuwse Romantiek, om de herinneringen uit het verleden te conserveren en het verval en vernietiging van de restanten van dat - Middeleeuwse - verleden tegen te gaan.
Willem J. Hofdijk (1816 - 1888) was zoon van een Alkmaarse Goudsmid. Via Mw. Toussaint kwam hij in aanraking met de schrijverskring van Heilo, en mede door het werk van Jacob zelf raakte hij betoverd door het Kennemer landschap en werd tekenaar van de schoonheid ervan. Van zijn werkgever kreeg hij een jaar verlof om zich te bekwamen als schilder, en ook in die hoedanigheid heeft hij stevig meegewerkt aan de gezamenlijk uitgave. Een groot aantal van de lithografieën zijn gemaakt aan de hand van zijn tekeningen.
In 1883/1884 verscheen een tweede druk, ditmaal in drie dubbeldelen. In de twintigste eeuw volgden meer herdrukken in facsimile-uitgave, zowel van de 1e als van de 2e druk. De kleurenrepro's zijn van de 20e eeuw. Leuke verzameling voor de liefhebber. Ook in te lijsten.
Boek bekijken

Aquamarijn uit Den Haag

particulier

Logo Aquamarijn

Welkom bij Aquamarijn!
Dit winkeltje wordt gerund door een boekenliefhebber en -verzamelaar. U vindt hier voornamelijk geïllustreerde boeken. Het assortiment loopt van boeken over kunst en cultuur, sprookjes en fabels, (pers)fotoboeken tot (oude) kinderboeken. Van informatieve boeken tot (kinder)atlassen, esoterie, literatuur en meer. Alle boeken zijn tweedehands.
De boeken worden verstuurd via Post.NL met track&trace. De genoemde portokosten gelden voor Nederland.
Op afspraak kunnen de boeken in Den Haag worden afgehaald. Bij een bestelling van € 20 of meer kan ik het boek in Den Haag thuis bezorgen.
Retourneren is na overleg mogelijk door het boek binnen een week, in dezelfde staat, terug te sturen op eigen kosten. U krijgt dan de aanschafprijs terug min € 2,50 administratiekosten per boek.
Een enkele keer gebeurt het dat mijn mail in de spambox van de ontvanger terechtkomt, dus als u maar niets van mij hoort, kijk daar dan even.
Neem gerust contact met mij op als u meer wilt weten over een boek of een extra foto toegestuurd wilt krijgen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.