Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Art and Maps.


 

Nicolaas Visscher - Haarlemmermeer Halfweg trekvaart Nieuwe accurate kaart van Amstelland IJ Ye Houtrak Zwanenburg

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Nicolaas Visscher - Haarlemmermeer Halfweg trekvaart Nieuwe accurate kaart van Amstelland IJ Ye Houtrak Zwanenburg
Schrijver: Nicolaas Visscher
Titel: Haarlemmermeer Halfweg trekvaart Nieuwe accurate kaart van Amstelland IJ Ye Houtrak Zwanenburg
ISBN:
Uitgever: Nicolaas Visscher - Reinier en Joshua Ottens Zéér zeldzaam blad. Getekend door Gerrit Drogenham en in't koper gebracht door Daniel Stopendaal.
Bijzonderheid: Blad uit een veertien bladen bestaande wandkaart van Nicolaas Visscher, Nieuwe accurate kaart van Amstellandt, met een gedeelte van Sticht, Rijnlandt en Noordhollandt, met de Ye stroom en de bansscheidingen van de steden en dorpen daar in gelegen.
Prijs: € 269,00
Meer info Originele kopergravure uit omstreeks 1680 met afmetingen 56 x 34 cm. Omdat dit een deelblad is van een wandkaart is de kans nog eens dit blad te treffen minimaal. De koperplaten van de wandkaart kwamen later in het bezit van Reinier en Joshua Ottens. De kaart geeft veel topografische informatie. Namen van polders, ambachten en droogmakerijen van toen zijn terug te vinden op de kaart. Voor meer informatie, zie J.E.A. Boomgaard, Holland in kaart en prent, blz. 78/79, en J. Werner, Atlas der Nederlanden, IV:68-71, blz. 207-208.
Boek bekijken