Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Artistiek Bureau.


 

Ab Visser - Portretten in focus. Zonder retouche. [DE ORIGINELE UITGAVE]

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ab Visser - Portretten in focus. Zonder retouche. [DE ORIGINELE UITGAVE]
Schrijver: Ab Visser
Titel: Portretten in focus. Zonder retouche. [DE ORIGINELE UITGAVE]
ISBN:
Uitgever: (Cagnes-sur-Mer: eigen beheer, 1951.)
Bijzonderheid: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 180,00
Meer info 220 x 141 mm. Gelijmd in omslag met flappen, met titeletiket. (28) p. Getypt door de auteur op Amstel Bank G.H.B. in een zeer beperkte oplage. Eerste druk. Omslag deels verbruind en met scheurtjes. Enkele tikfouten met de hand verbeterd.

Twaalf gedichten in een zelfgemaakt bundeltje, dat de auteur vanuit zijn Franse woonplaats aan vrienden en familieleden in Nederland stuurde. Colofon: ‘Deze cyclus werd geschreven in April van het jaar 1951, te Cagnes sur Mer en is slechts voor intimi getypt.’

Uit de vergelijking van twee exemplaren blijkt dat elk exemplaar opnieuw is uitgetypt. Het typoscript van het ene exemplaar verschilt van het andere: tikfouten variëren, de uitlijning op de pagina is anders, zelfs de getypte etiketjes op de voorzijde van het omslag zijn iets verschillend. Derhalve: uniek, en eerder een document dan een uitgave.

Verreweg de zeldzaamste uitgave van Ab Visser. Michiel van Diggelen, biograaf van Visser, heeft nooit een exemplaar in handen gehad. In de Nederlandse Centrale Catalogus zijn slechts twee exemplaren te vinden: Universiteitsbibliotheek Groningen en Koninklijke Bibliotheek Den Haag.

In april 1992 verzorgde De Uitvreter (Kees Thomassen) een bibliofiele herdruk voor de leden van de Ab Visser Sociëteit in een oplage van 130 exemplaren. In de herdruk (exemplaar bijgevoegd) zijn de gedichten anders geordend.
Boek bekijken

Artistiek Bureau

Logo Artistiek Bureau

Meer boeken, meer afbeeldingen op artistiekbureau.com

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.