Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Artistiek Bureau.


 

Jan Cremer - Ik Jan Cremer. [EXEMPLAAR VAN SIMON VINKENOOG]

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Jan Cremer - Ik Jan Cremer. [EXEMPLAAR VAN SIMON VINKENOOG]
Schrijver: Jan Cremer
Titel: Ik Jan Cremer. [EXEMPLAAR VAN SIMON VINKENOOG]
ISBN:
Uitgever: Amsterdam: De Bezige Bij, (augustus) 1964.
Bijzonderheid: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 110,00
Meer info 198 x 127 mm. Ingenaaid. Omslagontwerp Jan Cremer. 352 p. Zevende druk. Literaire Reuzenpocket 64. Rug hol. Omslag beschadigd. Voorplat los. Enkele ezelsoren.

Ex bibliotheca Simon Vinkenoog (1928-2009).

De oorspronkelijke titel op de titelpagina is door Vinkenoog uitgebreid: ‘[IK JAN CREMER], | Jezus | Christus? | of | de | Duivel?’. Bovendien signeerde hij met hetzelfde rode potlood de Franse titel: ‘Simon Vinkenoog’.

Simon Vinkenoog verbleef in 1961 en 1962 enige tijd op Ibiza, waar Jan Cremer op dat moment op een gehuurde schrijfmachine zijn debuutroman Ik Jan Cremer uittikte. Voor de redactie van het typoscript was Cornelis Bastiaan Vaandrager ingehuurd, maar toen Cremer ongeduldig werd ging hij met het dikke pak papier naar Vinkenoog toe. Ten huize van Vinkenoog hebben zij samen in juni 1963 de chronologie van het verhaal bepaald en de hoofdstukken genummerd.

Overigens was Simon Vinkenoog ook betrokken bij het tijdschriftdebuut van Jan Cremer. Op 10 april 1962 had Cremer het verhaal ‘Operatie Kogelwond’ (het latere hoofdstuk 132 van Ik Jan Cremer) aan Vinkenoog toegestuurd, met het oog op publicatie in Gard Sivik.
Boek bekijken

Artistiek Bureau uit Groningen

zakelijk

Logo Artistiek Bureau

Artistiek Bureau is een antiquariaat annex uitgeverij, opgericht in 2019 door Nick ter Wal. Artistiek Bureau is lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en de International League of Antiquarian Booksellers. Kamer van Koophandel Groningen 73792640.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.