Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Bladaaltje.


 

Ferwerda-van den Berg, A. - Verder dan de horizon, deel 1 Nog ligt de wereld open deel 2: ik zoek een zondaar

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ferwerda-van den Berg, A. - Verder dan de horizon, deel 1  Nog ligt de wereld open deel 2: ik zoek een zondaar
Schrijver: Ferwerda-van den Berg, A.
Titel: Verder dan de horizon, deel 1 Nog ligt de wereld open deel 2: ik zoek een zondaar
ISBN: 9789024251230
Uitgever: Kok, Kampen
Bijzonderheid: zj, gebonden met stofomslag, 480 blz, conditie: goed, stofomslag heeft waterschade en scheurtjes, blz vergeeld en vlekkerig. Op 1e blz hoekje uitgeknipt ws om naam te verwijderen. Binding is goed.
Prijs: € 2,00
Meer info deel 1: "Kleine Rolinka, vergeef me. Maar ik moet weg. Ik moet!" Dat zegt de Poolse Maria Sabbotski tegen haar dochter als haar huwelijk me de rijke en harde bankier Van Elsdingen volkomen vastgelopen is. Ontredderd blijft Rolinka achter met de gevoelloze reactie van haar vader. Rolinka heeft evenals haar moeder een grote behoefte aan liefde en geborgenheid, Het komt tot een breuk met haar vader als die haar wil koppelen aan Johan van der Bent. Zij vlucht naar haar grootmoeder in Baarn, waar zij in de meidagen van 1940 de inval van de Duitse legers meemaakt. Teruggekeerd in Amsterdam komt Rolinka opnieuw de schrijver Peter Oorschot tegen, die zij na hun eerst ontmoeting nooit had kunnen vergeten. Hun genegenheid groeit uit tot liefde. Beiden raken betrokken bij het illegale werk, terwijl Rolinka ’s vader zijn huis ter beschikking stelt van Duitse officieren… Weer raast er een storm over Rolinka ’s leven. Nu zal moeten blijken of er ook voor haar nog een wereld open ligt. Deel 2 ik zoek een zonder: de heldin… is geen heldin, maar een mens, die in haar nood gemeenschap met ander mensen, ook zondaren, zoekt. De hoofdfiguur Maryska, door erfelijke aanleg en echt vrouwelijk emotionaliteit van nature met ziel en zinnen blootgestel aan de verwarringen van het leven, is en gedrevene, gekneusd door eigen nood en die van de wereld. Voor haar is geen uitweg dan door het offer, dat is het lijden. Maar zij leert, dat het lijden geen doel in zichzelf mag zijn. Een boek van een eerlijke romantiek, waarin de schijnwereld van een valse romantiek geen kans krijgt en de erotiek haar waarde houdt. Maar dat ook de strijd weergeeft van een mens tussen geluk en zelfverloochening, tussen mens en God.
Boek bekijken

Bladaaltje uit Andel

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.