Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenbalie.


 

Miquel Bulnes - Zorg

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Miquel Bulnes - Zorg
Schrijver: Miquel Bulnes
Titel: Zorg
ISBN: 9789044609257
Uitgever: Prometheus
Bijzonderheid: Tweedehands, zeer goede staat, zonder beschadigingen en vouwen. Conditie: Als nieuw. Editie: 6. Jaar: 2007. Taal: Nederlands.
Prijs: € 11,95
€ 3,00
Meer info Er zou een woord moeten zijn voor het gevoel dat je bekruipt als je net iemands linkerteen eraf getrokken hebt en hij weet het nog niet.

Mocht u nog van plan zijn ziek te worden en naar een hospitaal af te reizen: na het lezen van Zorg zult u nooit meer naar de lappenmand verlangen. Zorg is een moderne satire op de zorgsector en een genadeloze ontleding van de micromaatschappij die men ziekenhuis noemt; het ontroerende verhaal van een jonge chirurg in opleiding die zich staande tracht te houden in een ziekenhuis bevolkt door hypochonders, querulanten, borderliners, aanstellers en mensen die _ tja, gewoon ziek zijn.

Dat de dokter een naam heeft voor jouw aandoening, betekent nog niet dat hij weet wat het is.

Zorg is een met vaart, humor en een overdosis aan realisme geschreven roman, die doet denken aan het beste werk van Jean-Philippe Toussaint en het dwarse antwoord is op dat van Ronald Giphart.

Er zou een woord moeten zijn voor die vragen waarop het goede antwoord het foute antwoord is.

Miquel Bulnes (1976) studeerde geneeskunde in Utrecht en hield zich aansluitend bezig met het behandelen van patiënten, kweken van bacteriën en schrijven van boeken. Zorg is zijn romandebuut.

'Deze roman is zo geslaagd door de humor, de stijl, de vorm waarin het verhaal is gegoten en de knappe wijze waarop het gevoel van hectiek wordt opgeroepen.'
arie storm, het parool

'Een vermakelijke en vlot geschreven moderne zedenkomedie (...) de humor van Zorg zit 'm niet alleen in de verhalen van alledaagse waanzin, maar vooral in de herhaling. Bulnes toont zich een meester van de running gag (...) Stilistisch plaatst Bulnes zich ergens tussen Grunberg en Giphart.'
pieter steinz, nrc handelsblad
Boek bekijken

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit Belgie) betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.