Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenbinder.


 

Walton, E. - Arawn / heer van de onderwereld

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Walton, E. - Arawn / heer van de onderwereld
Schrijver: Walton, E.
Titel: Arawn / heer van de onderwereld
ISBN: 9789022535042
Uitgever: Boekerij, De
Bijzonderheid: 2003, 237pp, als nieuw 025 9789022535042 Dit verhaal is afkomstig uit het Mabinogion, een verzameling oeroude Keltische heldendichten die door de barden van het oude Wales werden gezongen. Het Mabinogion vertelt van opmerkelijke mensen, tovenaars en
Prijs: € 5,00
Meer info Dit verhaal is afkomstig uit het Mabinogion, een verzameling oeroude Keltische heldendichten die door de barden van het oude Wales werden gezongen. Het Mabinogion vertelt van opmerkelijke mensen, tovenaars en oude goden.
Misschien waren zij in werkelijkheid wat zij in handen van Walton zijn: magiërs, epische helden en tragische vorsten en geliefden.

Aanleiding tot dit eerste verhaal is de ontmoeting die Pwyll, koning van het oude Wales, tijdens een jacht heeft met Arawn, de Dood. Arawn blijkt een machtige tegenstander te hebben, Havagan uit de Oostelijke Wereld, en die moet Pwyll voor hem doden. Dat gebeurt. De Opperdruïde, jaloers op het vriendschapsverbond dat vervolgens tussen Pwyll en Arawn ontstaat, zorgt door middel van magie voor slechte tijden.

Zo begint het verhaal dat de Amerikaanse schrijfster Evangeline Walton - voor haar gehele oeuvre bekroond met een World Fantasy Award - vertaalde van het Mabinogion naar eigentijds proza.
Boek bekijken

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.