Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenbinder.


 

Zimler, Richard - De Warschau-anagrammen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Zimler, Richard - De Warschau-anagrammen
Schrijver: Zimler, Richard
Titel: De Warschau-anagrammen
ISBN: 9789045203942
Uitgever: Karakter Uitgevers BV
Bijzonderheid: 2012, 380pp, paperback, goede staat, De meeste joden van Warschau worden in 1941 naar het getto verbannen, ook psychiater Eric Cohen (67) die daar gaat samenwonen met zijn nicht en haar zoontje. Wanneer het jongetje, net als andere kinderen, verminkt
Prijs: € 6,45
Meer info De meeste joden van Warschau worden in 1941 naar het getto verbannen, ook psychiater Eric Cohen (67) die daar gaat samenwonen met zijn nicht en haar zoontje. Wanneer het jongetje, net als andere kinderen, verminkt en dood wordt teruggevonden, begint Cohen met enkele vrienden zijn eigen onderzoek. Hij wordt geconfronteerd met smokkelende joden, dubieuze vertegenwoordigers van de Joodse Raad, met de angst voor verraad, maar ook met immense toewijding tussen lotgenoten. Wanneer hij op een lichamelijk gemeenschappelijk kenmerk stuit tussen de vermoorde kinderen, betekent dat een doorbraak. Het verhaal wordt verteld door een ibbur, een uit de dood teruggekeerde geest. Deze thriller - spannend tot het einde - van een Amerikaans-joodse journalist biedt veel meer: het is een schrijnend sfeerbeeld van de situatie van de ten ondergang gedoemde joden. Hun lot werd al dikwijls geschiedkundig beschreven, maar nog niet veel op zo’n veelgelaagde, literaire, psychologische en diep menselijke manier. Er blijft, ondanks alles, plaats voor inzet, wilskracht, liefde en geloof. Normale druk.

C. Vandenbroucke
Boek bekijken

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.