Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenbinder.


 

Kurban Said - Ali en nino

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kurban Said - Ali en nino
Schrijver: Kurban Said
Titel: Ali en nino
ISBN: 9789061690344
Uitgever: Harmonie, Uitgeverij De
Bijzonderheid: 1981, 2e druk, , paperback goede staat Deze versie van het Romeo en Julia-verhaal, voor het eerst in 1937 in Wenen gepubliceerd, kan met recht een meesterwerk worden genoemd.
Prijs: € 5,95
Meer info De liefdesgeschiedenis van Ali Shirvanshir, een jonge adellijke moslim, en Nino Kipiani, dochter van een christelijk zakenman. Het verhaal speelt zich af in Bakoe (Azerbeidzjan), een stad aan de Kaspische Zee waar Oost en West elkaar ontmoeten. Ali, de verteller, houdt al vanaf zijn kinderjaren van Nino. Hij voelt zich één met Azië, zij met Europa. Ondanks de grote cultuurverschillen overwint hun liefde en trouwen ze. Totdat twee cruciale momenten uit de geschiedenis zich onherroepelijk aan hen opdringen: de Eerste Wereldoorlog en de Russische Revolutie. Ali vecht voor een onafhankelijke islamitische staat, een verloren gevecht tegen het Rode Leger, en sterft. Nino kent de afloop bij voorbaat en vlucht na een dramatisch afscheid weg uit Bakoe. Prachtig geschreven, meeslepende en ontroerende roman in een goede vertaling. Achter het pseudoniem Kurban Saïd gaat Lev Nussimbaum (ca. 1905-1942) schuil, die werd geboren uit een rijke joodse familie in Bakoe. Deze versie van het Romeo en Julia-verhaal, voor het eerst in 1937 in Wenen gepubliceerd, kan met recht een meesterwerk worden genoemd. Klein formaat, kleine druk.
Boek bekijken

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.