Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenbinder.


 

Wagner, P. - Inleiding in de gedragsmodificatie / een basisboek voor groepsleiders, hulpverleners, begeleiders, leraren, ouders en studenten

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Wagner, P. - Inleiding in de gedragsmodificatie / een basisboek voor groepsleiders, hulpverleners, begeleiders, leraren, ouders en studenten
Schrijver: Wagner, P.
Titel: Inleiding in de gedragsmodificatie / een basisboek voor groepsleiders, hulpverleners, begeleiders, leraren, ouders en studenten
ISBN: 9789024412396
Uitgever: Uitgeverij Boom/Nelissen
Bijzonderheid: 2004, paperback, nieuwstaat Dit boek is noch een academisch leerboek, noch een handleiding; het is een toegankelijke studie geschikt voor iedereen die zich op verantwoorde wijze zowel theoretisch als methodisch wil oriënteren in gedragsmodificatie.
Prijs: € 5,00
Meer info Samenvatting
De meeste inleidingen in de psychologie op MBO en HBO niveau besteden te weinig aandacht aan gedragsmodificatie. Dit boek speelt in op de behoefte aan goed inleidend materiaal over gedragsmodificatie. Het is een basisboek voor groepsleiders, hulpverleners, begeleiders, leraren, ouders en studenten. De psycholoog Jacques Heijkoop schreef voor deze Nederlandse editie de inleiding.

Dit boek is noch een academisch leerboek, noch een handleiding; het is een toegankelijke studie geschikt voor iedereen die zich op verantwoorde wijze zowel theoretisch als methodisch wil oriënteren in gedragsmodificatie. Vele vormen van gedragsmodificatie zijn in ons dagelijks leven aanwezig; in hulpverlening en begeleiding speelt gedragsmodificatie, bewust of onbewust, gepland of spontaan een belangrijke rol. Dit boek maakt wegwijs in de principes en in de toepassing van gedragsmodificatie; achtereenvolgens komen aan bod: de basistheorie, de observatietechnieken, instructietechnieken, gedrag en gedragsanalyse, reductie van probleemgedrag, aanleren van nieuw gedrag en aangeleerde hulpeloosheid. Toelichtingen, verduidelijkingen, illustraties en voorbeelden uit het dagelijkse leven, het onderwijs, de groepsbegeleidingspraktijk, de praktijk van het werken met verstandelijk gehandicapten en met kinderen, laten de uitgangspunten en de effecten van gedragsmodificatie zien.

De auteurs willen met dit boek de drempel van gedragsmodificatie verlagen. Gedragsmodificatie, hoeveel weerstanden dit woord ook oproept, is een realiteit voor iedereen. Het boek is geen pleidooi voor gedragsmodificatie zonder meer en overal, maar het wil de betekenis laten zien die gedragsmodificatie heeft voor het leven, voor het leren en voor het helpen en begeleiden.
Boek bekijken

boekenbinder uit Egmond-Binnen

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.