Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Lutgert, W.H. en R. de Winter - Check the horizon. De Koninklijke Luchtmacht en het conflict in voormalig Joegoslavië 1991-1995.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Lutgert, W.H. en R. de Winter - Check the horizon. De Koninklijke Luchtmacht en het conflict in voormalig Joegoslavië 1991-1995.
Schrijver: Lutgert, W.H. en R. de Winter
Titel: Check the horizon. De Koninklijke Luchtmacht en het conflict in voormalig Joegoslavië 1991-1995.
ISBN:
Uitgever: Sdu Uitgevers / Sectie Luchtmachthistorie, Staf Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten, Den Haag
Bijzonderheid: Gebonden met stofomslag, 2001, 634 blz. Met foto's en een index. Nieuw, sealed. Pakketpost.
Prijs: € 10,00
Meer info Nieuw in plastic !

In opdracht van de Koninklijke Luchtmacht (KLu) is deze historisch-wetenschappelijke studie gedaan door twee medewerkers van de Sectie Luchtmachthistorie naar de rol van de KLu in het conflict in het voormalige Joegoslavië in de periode 1991-1995. De inzet van de KLu werd vanaf 1993 geïntensiveerd. Toen werden F-16-vliegtuigen ingezet om o.m. onder codenaam Deny Flight het vliegverbod boven Bosnië te handhaven en in 1995 tijdens operatie Deliberate Force een deel van de bombardementen op Bosnisch-Servische doelen voor haar rekening te nemen, met als dieptepunt de val van Srebrenica in juli 1995. Op basis van interviews van vele luchtmachtmilitairen, archief- en literatuuronderzoek worden deze operaties beschreven evenals de historische achtergronden, de (inter)nationale politieke en militaire besluitvormingsprocessen en de rol van VN en NAVO in dit conflict. Een uitgebreid notenapparaat, bijlagen met o.a. een calendarium, literatuurlijst en personenregister besluiten deze verzorgde uitgave, die tevens ruim is voorzien van foto's, kaarten en diagrammen in zwart-wit en in kleur.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.