Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Kop, H.J.E. (Hans) van der - Nog maar 18 maanden, arme sodemieter. Aantekeningen en herinneringen willekeurig opgetekend over zijn verblijf in Nederlands Nieuw-Guinea 1955-1956.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Kop, H.J.E. (Hans) van der
Titel: Nog maar 18 maanden, arme sodemieter. Aantekeningen en herinneringen willekeurig opgetekend over zijn verblijf in Nederlands Nieuw-Guinea 1955-1956.
ISBN:
Uitgever: De Nieuwe Haagsche, Voorburg
Bijzonderheid: Paperback, ingenaaid, 2001, 175 blz. Met foto's en kaarten. Gesigneerd met opdracht door de schrijver. Klein vouwtje in de rechteronderhoek van de voorkaft en de eerste 50 blz.
Prijs: € 10,00
Meer info Hans van der Kop (1923-2004) beschrijft de 'term' die hij als stafofficier van de Marine Luchtvaart Dienst doorbracht in Nieuw-Guinea in 1955/56. Het autobiografische verslag van Van der Kop, commandeur vlieger bd en auteur van diverse publicaties over de militaire luchtvaart, is chronologisch-thematisch van opzet. De auteur neemt de lezer op anekdotische wijze mee naar de tijd waarin Irian Jaya nog Nederlands Nieuw-Guinea heette. Zijn verslag geeft een treffende beschrijving van de organisatie van en de sfeer bij de Koninklijke Marine op Nieuw-Guinea: van de onderlinge rivaliteit tot en met het drankgebruik op de Hollandiase Jachtclub. Het boek is gelardeerd met goed gekozen zwart-witfoto's, veelal uit Van der Kops privé-archief.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.