Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Vermeulen, Bart ; Ivo Hermsen en Emile Mittendorff - Achterblijvers in de volksverhuizingstijd. Archeologisch onderzoek in het kader van de aanleg van de Zweedse tunnel, Colmschate (gemeente Deventer).

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Vermeulen, Bart ; Ivo Hermsen en Emile Mittendorff - Achterblijvers in de volksverhuizingstijd. Archeologisch onderzoek in het kader van de aanleg van de Zweedse tunnel, Colmschate (gemeente Deventer).
Schrijver: Vermeulen, Bart ; Ivo Hermsen en Emile Mittendorff
Titel: Achterblijvers in de volksverhuizingstijd. Archeologisch onderzoek in het kader van de aanleg van de Zweedse tunnel, Colmschate (gemeente Deventer).
ISBN:
Uitgever: Gemeente Deventer, Deventer - Reeks : Rapportages Archeologie Deventer. Nr. 27.
Bijzonderheid: Paperback, 2009, 120 blz. Met 69 foto's, tekeningen en plattegronden. Afm. 21 x 29,5 cm.
Prijs: € 7,50
Meer info Toen in het begin van de 21 ste eeuw plannen werden gemaakt om de Siemelinksweg te verbreden en te verbinden met de N348, kreeg Archeologie Deventer een tweede kans om deze vindplaatsen te onderzoeken. Binnen de driehoek Zweedseweg, Holterweg en de spoorlijn Deventer-Zutphen werd een nieuw knooppunt aangelegd dat ervoor moest zorgen dat alle verkeer goed kon doorstromen. Hiervoor werden twee tunnels en een fly-over aangelegd. Voorafgaand aan de aanleg van de tunnels moest de bestaande Siemelinksweg worden verplaatst en verbreed. Omdat de Siemelinksweg een belangrijke aansluiting op de A1 vormt, kon de weg niet worden afgesloten en moesten het archeologisch onderzoek en de aanleg van de nieuwe weg in een aantal smalle stroken worden uitgevoerd. Deze stroken vormden samen een gebied, waarin voor het eerst in Deventer een combinatie van sporen uit de laat-Romeinse tijd en sporen uit de direct daaropvolgende vroege middeleeuwen kon worden onderzocht.
In deze rapportage worden de resultaten van dit onderzoek beschreven. Bijzondere aandacht wordt verder besteed aan de vondsten. Vooral keramiek uit deze periode is zeldzaam en verdient een uitgebreide publicatie. Tot slot is geprobeerd deze vindplaats te koppelen aan de waarnemingen en kleine opgravingen die voorafgingen aan de aanleg van de woonwijk en het bedrijventerrein. Hierdoor kunnen deze opgravingen in een groter verband worden geplaatst. De woonwijk en het bedrijvenpark zijn inmiddels grotendeels volgebouwd. Dit onderzoek vormde een van de laatste mogelijkheden tot archeologisch onderzoek in deze omgeving.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.