Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Duijst, W.L.J.M. - Boeven in het ziekenhuis. Een juridische beschouwing over de verhouding tussen het medisch beroepsgeheim en de opsporing van strafbare feiten.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Duijst, W.L.J.M. - Boeven in het ziekenhuis. Een juridische beschouwing over de verhouding tussen het medisch beroepsgeheim en de opsporing van strafbare feiten.
Schrijver: Duijst, W.L.J.M.
Titel: Boeven in het ziekenhuis. Een juridische beschouwing over de verhouding tussen het medisch beroepsgeheim en de opsporing van strafbare feiten.
ISBN: 9789012110440
Uitgever: Sdu Uitgevers, 's-Gravenhage
Bijzonderheid: Paperback, ingenaaid, 2005, 306 blz. Met een index en als bijlage het stellingenblad.
Prijs: € 15,00
Meer info Proefschrift Radboud Universiteit Nijmegen.

Regelmatig worden medisch hulpverleners geconfronteerd met de opsporing van strafbare feiten. Onvermijdelijk leidt dit tot dilemma s voor de medisch hulpverlener. Keuzes moeten daarbij worden gemaakt. "Boeven in het ziekenhuis" is naast een wetenschappelijke verhandeling over de verhouding tussen het medisch beroepsgeheim en de opsporing van strafbare feiten, een praktisch boek.
De verhouding tussen opsporing en verschoningsrecht is een centraal thema in dit boek. Er komt aan de orde hoe te handelen als een patiƫnt in het ziekenhuis tevens verdachte is van een strafbaar feit, als de medisch hulpverlener zelf verdachte is van een strafbaar feit of als de medisch hulpverlener wordt geconfronteerd met gegevens die strafrechtelijk relevant zijn. Daarnaast wordt de rol van convenanten tussen politie en ziekenhuizen uitgebreid besproken.
Dit boek is van belang voor eenieder die betrokken is bij opsporing in ziekenhuizen. In de boekenkast van ziekenhuisjuristen, leden van de Raad van Bestuur, officieren van justitie, politie en medisch hulpverlener mag dit boek niet ontbreken.

Mr. dr. Wilma Duijst is docent strafrecht, forensisch arts en plaatsvervangend rechter.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.