Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Laan, Harry van der - Het Groninger boekbedrijf. Drukkers, uitgevers en boekhandelaren in Groningen tot het eind van de negentiende eeuw.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Laan, Harry van der - Het Groninger boekbedrijf. Drukkers, uitgevers en boekhandelaren in Groningen tot het eind van de negentiende eeuw.
Schrijver: Laan, Harry van der
Titel: Het Groninger boekbedrijf. Drukkers, uitgevers en boekhandelaren in Groningen tot het eind van de negentiende eeuw.
ISBN: 9789023240945
Uitgever: Van Gorcum, Assen
Bijzonderheid: Gebonden met stofomslag, 2005, 486 blz. Met foto's en een index. Pakketpóst. Nieuw, sealed.
Prijs: € 15,00
Meer info Nieuw in plastic.

De groei van de bevolking, verbeterde scholing en toename van welvaart leidden in de negentiende eeuw tot een transformatieproces van het Nederlandse boekbedrijf. Er ontstond een markt voor met name religieuze teksten, waarin een grotere variatie aan lectuur werd geboden. Technische ontwikkelingen maakten produceren op grote schaal mogelijk. Bovendien ging het boekbedrijf zich specialiseren in productie en distributie, activiteiten die voorheen werden gecombineerd. In deze studie wordt onderzocht hoe dit transformatieproces is verlopen in de provincie Groningen. Onderzocht wordt hoe drukkerij, uitgeverij en boekhandel zich afzonderlijk en in onderlinge samenhang ontwikkelden. In het eerste deel van het onderzoek wordt de organisatie van de bedrijfstak vòòr 1800 beschreven, als ijkpunt voor het te beschrijven transformatieproces in het tweede deel van het boek. Aandacht gaat hierbij uit naar verschillende facetten van het boekbedrijf: de ontwikkeling van de afzetmarkt voor lectuur vanaf 1800, de invoering van nieuwe productietechnieken, de organisatie van de negentiende-eeuwse boekhandel, distributie en afzet van lectuur in en buiten Groningen, onderlinge verhoudingen in het boekbedrijf en de differentiatie in de bedrijfstak.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.