Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Milton, Giles - Churchills ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering. Hoe een handvol merkwaardige uitvinders hielp om de nazi's ten val te brengen.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Milton, Giles - Churchills ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering. Hoe een handvol merkwaardige uitvinders hielp om de nazi's ten val te brengen.
Schrijver: Milton, Giles
Titel: Churchills ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering. Hoe een handvol merkwaardige uitvinders hielp om de nazi's ten val te brengen.
ISBN: 9789045215259
Uitgever: Karakter Uitgevers, Uithoorn
Bijzonderheid: Paperback, 2018, 366 blz. Met foto's en een index. Pakketpóst.
Prijs: € 6,50
Meer info Vlak voordat de Tweede Wereldoorlog echt uitbrak, werd in Engeland een geheime organisatie opgericht waarvan het doel was om door middel van sabotage het de Duitse vijand moeilijk te maken om zijn doelstellingen te halen. De mensen die binnengehaald werden om actief hun bijdrage te leveren aan sabotage-acties waren stuk voor stuk op hun eigen manier geniaal en vonden de meest verschillende zaken uit. Soms waren die qua constructie heel eenvoudig, zoals de befaamde kleefbommen, maar ook ingenieus als zeer complexe ontstekingsmechanismen. Met instemming van Churchill werden fameuze acties uitgevoerd als de overval op het dok van Saint Nazaire en de vernietiging van de zwaar water-centrale in Noorwegen. Niet voor niets zijn daar speelfilms van gemaakt. Maar ook minder spectaculaire acties werden met succes uitgevoerd. De auteur beschrijft chronologisch de groei van de organisatie, waarbij hij veel aandacht heeft voor de diverse nogal aparte personen daarin. Dat geeft dit vlot leesbare boek iets extra's, want diverse zaken zijn al elders beschreven. Bevat zwart-witfoto's, eindnoten, een literatuurlijst en register.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.