Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Bos, Hendrik Jan ; J.H.A. Koekenberg (transcriptie) ; L.G.Chr. Grabandt (bew. transcriptie) ; R.F.A. Rorink (notities) e.a. - Het dagboek van richter Hendrik Jan Bos. De reizen van een Twentse magistraat uit Oldenzaal in de jaren 1736-1792.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Bos, Hendrik Jan ; J.H.A. Koekenberg (transcriptie) ; L.G.Chr. Grabandt (bew. transcriptie) ; R.F.A. Rorink (notities) e.a.
Titel: Het dagboek van richter Hendrik Jan Bos. De reizen van een Twentse magistraat uit Oldenzaal in de jaren 1736-1792.
ISBN: 9789074983228
Uitgever: Stichting Genealogische Werkgroep Twente, Enschede - Reeks : Twentse genealogische en historische bronnen. Nr. 25.
Bijzonderheid: Gebonden, 2002, 306 blz. Met 35 afbeeldingen en een index.
Prijs: € 20,00
Meer info De vele functies die Hendrik Jan Bos (1706-1792) bekleedde, maken duidelijk dat we met een bijzonder energiek persoon te maken hebben. Wanneer hij niet op weg was naar de executie van een erf, naar een rechtspraak
of naar een markevergadering, dan moest er wel ergens contrĂ´le uitgeoefend worden. Ook het beslechten van geschillen, de inspecties van bouwwerken en beplantingen behoorden tot zijn taken. Zelfs bij lijkschouwingen was Bos aanwezig.

Hij was schrijver, secretaris, administrateur, onderwijzer, voorzanger, procureur, verwalter-landrentmeester, verwalter-richter, richter, procurator, deurwaarder en lijkschouwer.
Bos kwam uit een tamelijk eenvoudige familie en was een echte autodidact (self-made-man zouden we tegenwoordig zeggen). Een hardwerkend mens, die in de loop der jaren een aanzienlijke netwerk opgebouwd
had en wel tot in de hoogste kringen.

Een uitgebreid register met achternamen, boerderijnamen en plaatsnamen besluiten het boek.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.