Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekhandel Shambala.


 

Dijk, Paul van - Zachte technieken in de huisartsenpraktijk; aanwijzingen voor zelfhulp

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Dijk, Paul van - Zachte technieken in de huisartsenpraktijk; aanwijzingen voor zelfhulp
Schrijver: Dijk, Paul van
Titel: Zachte technieken in de huisartsenpraktijk; aanwijzingen voor zelfhulp
ISBN: 9789020250565
Uitgever: Ankh-Hermes, ISBN 9020250566
Bijzonderheid: 1982, 207pp, hardcover met omslag, in goede staat, foto=boek
Prijs: € 9,95
Meer info De hulpverlening door de huisarts steunt voornamelijk op drie pijlers: het voorschrijven van medicamenten, het voeren van gesprekken en het verwijzen naar specialismen of paramedische disciplines. De medicamenteuze therapie staat het meest centraal in het werk van de huisarts.
Het wordt echter steeds duidelijker, dat de behandeling van vooral functionele klachten en zelf-limiterende aandoeningen met medicijnen in veel gevallen discutabel is.
Waar medicamenten niet de oorzaak van de klacht wegnemen, kunnen „zachte technieken” worden toegepast. Een groot deel van de problemen waarmee de arts te maken krijgt, is hiermee te behandelen.
Zachte technieken kunnen door de patiënt zélf verricht worden. Hierdoor komt zijn eigen verantwoordelijkheid centraal te staan en krijgt hij meer vertrouwen in zijn denken en handelen ten aanzien van de eigen gezondheid.
Zachte technieken vormen bovendien vaak een betere opening om te werken aan een oplossing voor eventueel achterliggende problemen.
De 112 beschreven zachte technieken zijn op grond van hun inhoudelijke overeenkomsten verdeeld in groepen. Elke techniek wordt beschreven, vragen die de huisarts kan verwachten, worden beantwoord, de meest relevante literatuur wordt aangereikt en er is een lijst opgenomen met adressen waar men nadere informatie kan verkrijgen.
Het boek is primair gericht op de huisarts. Ook andere artsen, paramedici, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers kunnen er met vrucht gebruik van maken.
Boek bekijken

Boekhandel Shambala

zakelijk

Boekhandel Shambala uit Alkmaar

Welkom bij Boekhandel Shambala!
Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u van mij binnen 3 dagen een ontvangstbevestiging met nadere gegevens over betaling en verzending van het boek (als een boek door de brievenbus past, zijn de verzendkosten binnen Nederland via PostNL € 4,35; naar België zijn de verzendkosten via DPD € 7,00 voor een pakket tot 3 kilo, ook als het niet door de brievenbus past).
Let op dat mijn mail in uw SPAM-box terecht kan komen!
Groetjes van Fleur

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.