Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekmakelaar.


 

Freud, Sigmund - Ziektegeschiedenissen 2. fragment van de analysevan een geval van hysterie [ Dora ]; Verslag van een met de psychoanalytische theorie strijdig geval van paranoia; Over de psychogenese van een geval van homoseksualiteit bij een vrouw

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Freud, Sigmund - Ziektegeschiedenissen 2. fragment van de analysevan een geval van hysterie [ Dora ]; Verslag van een met de psychoanalytische theorie strijdig geval van paranoia; Over de psychogenese van een geval van homoseksualiteit bij een vrouw
Schrijver: Freud, Sigmund
Titel: Ziektegeschiedenissen 2. fragment van de analysevan een geval van hysterie [ Dora ]; Verslag van een met de psychoanalytische theorie strijdig geval van paranoia; Over de psychogenese van een geval van homoseksualiteit bij een vrouw
ISBN: 9789060093795
Uitgever: Boom
Bijzonderheid: 1988, 3e dr., 240 pp., gebonden in linnen band met stofomslag. Als nieuw
Prijs: € 7,50
Meer info Als nieuw.

Voor de vertaling van de drie in dit deel (ZG. 2) opgenomen ziektegeschiedenissen is gebruik gemaakt van de Gesammelte Werke, de Studienausgabe en de Standard Edition. Behalve deze ziektegeschiedenissen treft de lezer in dit deel aan: een specifieke inleiding van A. de Blécourt, redactionele inleidingen bij de ziektegeschiedenissen, een bibliografie van geciteerde werken, een specifieke bibliografie, een lijst van gebruikte afkortingen, een lijst van psychoanalytische en medische termen en een naamregister.
De redactionele inleidingen van james Strachey zijn ontleend aan de Standard Edition en, voor zover daarop nog een aanvulling werd gegeven, aan de Studienausgabe.
Freuds eigen voetnoten zijn afkomstig uit de Gesammelte Werke, de tussen vierkante haken geplaatste door james Strachey verzorgde voetnoten, toevoegingen en verwijzingen uit de Standard Edition en, voor zover daarop nog een aanvulling werd gegeven, uit de Studienausgabe. Voetnoten, toevoegingen en verwijzingen van vertalers, redacteuren en adviscurs van de Nederlandse Editie zijn eveneens tussen vierkante haken geplaatst en als zodanig kenbaar gemaakt.
In de specifieke bibliografie vindt de lezer een lijst van de interessantste publikaties die over de door Freud behandelde onderwerpen zijn verschenen.
In de bibliografie van geciteerde werken zijn alle boeken en tijdschriftartikelen opgenomen, zowel van Freud als van andere auteurs, waarnaar in redactionele inleidingen, tekst en voetnoten wordt verwezen.
Voor de bibliografie van het werk van Freud, voor zover dat in de Gesammelte Werke is opgenomen, verwijzen wij naar het in de categorie 'Ziektegeschiedenissen' verschenen eerste deel (ZG. i).
Boek bekijken

boekmakelaar uit Maastricht

zakelijk
Betaling met paypal is mogelijk.
Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.