Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekstra.


 

Corijn, Eric - Apologie van een foute interesse, stierenvechten - Cultuurfilosofisch essay

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Corijn, Eric - Apologie van een foute interesse, stierenvechten - Cultuurfilosofisch essay
Schrijver: Corijn, Eric
Titel: Apologie van een foute interesse, stierenvechten - Cultuurfilosofisch essay
ISBN: 9789464077025
Uitgever: Bitbook
Bijzonderheid: 2020 Paperback / softback
Prijs: € 18,99
€ 1,75
Meer info

Flaptekst

De ‘toro bravo’, een eeuwenoud stierenras, dreigt sneller te verdwijnen dan de ijskappen op Groenland. De paradox is dat net dierenrechten aan de basis liggen van dit proces.

In de media is de berichtgeving soms summier en het oordeel oppervlakkig. Dat de corrida deel uitmaakt van een diepgewortelde cultuur in Spanje, Zuid-Frankrijk en enkele landen in Latijns-Amerika komt niet aan bod.

Een hele wereld van verschillende gebruiken, beroepen en evenementen wordt miskend. De inzet is groot en de kans op overleven is klein. Dit zeer persoonlijk relaas geeft een goed beeld van wat er zich allemaal afspeelt in de ‘mundo taurino’.

Eric Corijn (1947) is cultuurfilosoof en sociaal wetenschapper,hoogleraar Stadsstudies aan de Vrije Universiteit Brussel, studeerde ook biologie, psychoanalyse en beeldhouwen, actief in vele raden en verenigingen, auteur van ruim 300 publicaties, kosmopolitisch stedeling.

Boek bekijken

Boekstra uit Nijverdal

Logo Boekstra

Bij Boekstra koopt u nieuwe boeken tegen de vastgestelde boekenprijs. Verzendkosten 1,75 euro per zending binnen Nederland, vanaf 19,95 euro GEEN verzendkosten binnen Nederland. Verzendkosten Belgiƫ 2,95 euro per zending. Minimale bestelafname van 10,- euro, exclusief verzending. Speciale verzoeken? Meestal geen punt, vermeld ze in het veld opmerking. De actuele levertijd kunt u vinden op onze website.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.