Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekstra.


 

- 15

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding:  - 15
Schrijver:
Titel: 15
ISBN: 9789059116306
Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij
Bijzonderheid: 2007 212pp Paperback / softback
Prijs: € 24,95
Gratis
Meer info

Flaptekst

Met het verschijnen van deel vijftien van De Grote Oorlog, Kroniek 1914-
1918, heeft de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog wederom
een mijlpaal bereikt. Vijftien delen, gevuld met interessante artikelen
over onderwerpen met betrekking tot de Eerste Wereldoorlog, bijeengebracht
door voornamelijk Nederlandse auteurs. Dat dit deel reeds nu kon verschijnen,
bewijst wel de populariteit van deze serie. In dit nummer vraagt prof. dr. W. Klinkert aandacht voor de militaire luchtvaart in Nederland tussen 1914 en 1920, mr. Vincent Kramers behandelt de diplomatieke belangenbehartiging door Nederland van oorlogvoerenden in de Eerste Wereldoorlog. Dr. P. Pierik schrijft over de Duitse oorlogsvloot tussen revolutie en contra-revolutie en ir. Hans Terpstra behandelt de Britse besluitvorming met betrekking tot de Dardanellen-operatie 1915-1916. In 'Miltvuur en Droes, biologische sabotage tijdens de Eerste Wereldoorlog' geeft ir. Eric Wils ons een impressie van het gebruik van biologische en chemische wapens in deze periode terwijl het artikel van mr. D.A. Nieuwenhuizen handelt over de evolutie van de fortenbouw in het algemeen en de forten van Luik in het bijzonder. Dr. J. Schulten beschrijft de Franse en Engelse militaire rechtspraak tijdens de Eerste Wereldoorlog en het artikel van J.H.J. Andriessen handelt over de invloed van de Britse blokkade en de Duitse duikbootoorlog op de neutraliteitshandhaving door Nederland.
De serie wordt afgesloten met de bijdrage van dr. Hans Werkman en handelt
over De Nederlandse moraal tijdens de Eerste Wereldoorlog in de roman Lichting
'18 van J.K. van Eerbeek. De serie De Grote Oorlog, Kroniek 1914-1918 staat onder redactie van Hans Andriessen en Perry Pierik en is een initiatief van de Stichting Studiecentrum Eerste Wereldoorlog.

Boek bekijken

Boekstra uit Nijverdal

Logo Boekstra

Bij Boekstra koopt u nieuwe boeken tegen de vastgestelde boekenprijs. Verzendkosten 1,75 euro per zending binnen Nederland, vanaf 19,95 euro GEEN verzendkosten binnen Nederland. Verzendkosten Belgiƫ 2,95 euro per zending. Minimale bestelafname van 10,- euro, exclusief verzending. Speciale verzoeken? Meestal geen punt, vermeld ze in het veld opmerking. De actuele levertijd kunt u vinden op onze website.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.