Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boek voor u.


 

Warren, Hans - Geheim dagboek / 1952-1953 /

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Warren, Hans - Geheim dagboek / 1952-1953 /
Schrijver: Warren, Hans
Titel: Geheim dagboek / 1952-1953 /
ISBN: 9789035101234
Uitgever: Uitgeverij Bert Bakker
Bijzonderheid: 1984, 2e druk, paperback, 219 pagina's, goede staat, paar gebruikssporen achterkaft
Prijs: € 1,00
€ 3,65
Meer info Het vijfde deel van Warrens 'Geheim Dagboek' bestrijkt de jaren 1952 en 1953. Het dagboek opent met een verblijf bij Mabel in Engeland in het voorjaar van 1952. Hans Warren ontmoet in 1952 ook een van de jongens die een grote rol in zijn leven zullen spelen, Mohamed Iamarène, maar aanvankelijk is het vooral een andere Algerijn, Habib, die zijn aandacht opeist. Tijdens de overstroming in februari 1953 vertoeft Warren in Zeeland - hij maakt de ramp mee en bewondert zijn vader die door zijn optreden als ervaren waterbouwkundige groot respect in Borssele afdwingt. In de zomer van 1953 besluiten Mabel en Hans het samenleven te wagen. Ze vestigen zich in Parijs. Hun onordelijke bestaan loopt vrijwel direct uit de hand. De volledige vrijheid die de echtgenoten elkaar in principe gunnen, blijkt in de praktijk moeilijk te verdragen, maar ondanks verwijderingen, ups en downs houdt het huwelijk stand. Als dit deel eindigt vormen zij met Habib een ménage à trois dat op springen staat. Ondertussen werkt Warren als criticus en journalist, en maakt hij als dichter een merkwaardige periode door: zijn ''flirt met het experiment". Het is de tijd waarin de bundels 'Vijf in je oog' en 'Leeuw lente' ontstaan, en ook al enkele verzen van het latere 'Saïd'. Iets van de achtergronden van deze gedichten wordt in dit Dagboek onthuld, men ontmoet er de vrienden en leert er de gebeurtenissen kennen die in de verzen leven.
Boek bekijken

Boek voor u uit 's-Gravenhage

particulier
Mijn boeken bied ik aan voor een lage en schappelijke prijs. Ik vind het belangrijk dat boeken voor zoveel mogelijk lezers bereikbaar zijn en dat u veel leesplezier ervan heeft. Ik ben sinds 01-04-2020 gestart met verkoop.
De meeste boeken worden in nieuwstaat geleverd. Rookvrij, geen ezelsoren, bijna ongebruikt, geen verkleuringen en andere beschadigingen. Als de conditie van het boek afwijkt, vemeld ik dat duidelijk.
Uw bestelling wordt z.s.m. op werk- en zaterdagen verzonden door PostNL.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.