Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Book4Book.


 

Hillenius, D. & Tijs Goldschmidt - Ademgaten - Denken over dieren. D. Hillenius gelezen door Tijs Goldschmidt

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Hillenius, D. & Tijs Goldschmidt
Titel: Ademgaten - Denken over dieren. D. Hillenius gelezen door Tijs Goldschmidt
ISBN: 9789028241145
Uitgever: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Bijzonderheid: 1e druk 2009, 178pp, paperback - zo goed als nieuw
Prijs: € 5,35
€ 3,84
Meer info Tijdens een interview dat in 1987 met de bioloog, dichter en essayist D. Hillenius (1927-1987) werd gehouden, merkte hij op: 'Ik denk dat de kunst vaak aan de wetenschap voorafgaat. Dat komt omdat de kunstenaar niet belemmerd wordt door de strakke regels die in de wetenschap zijn voorgeschreven.' Hillenius was er als persoon beducht voor ingekapseld te raken in welke gevestigde hiërarchie ook, en deed er alles aan daaraan te ontsnappen. Een hiërarchie, vond hij, 'moet steeds weer uitgetest en geprovoceerd worden, anders is het effect ook weer verstikkend en krijg je tirannie van bovenaf. Eén van de belangrijkste functies van kunst vind ik het verstoren en doorbreken van de hiërarchie - het maken van ademgaten - zodat, ook al zit je ergens in een onderlaag, je jezelf via de kunst kunt bevrijden'.

Tijs Goldschmidt, bioloog en schrijver (Darwins hofvijver, Oversprongen, Kloten van de engel, Doen alsof je doet alsof) herlas het oeuvre van Hillenius en zocht de sterkste teksten bijeen: 'Opvallend veel stukken hebben hun frisheid behouden. Hillenius lees je om zijn stijl, springerigheid en onverwachte inzichten.'
Boek bekijken

Book4Book uit Alkmaar

zakelijk

Logo Book4Book

Boeken worden gratis bezorgd in Alkmaar en directe omgeving binnen een straal van 10km. Voor bestellingen boven de 20,00 euro hoeft u geen verzendkosten te betalen.
De aangegeven verzendkosten gelden voor Nederland. Verzendkosten naar andere landen worden per bestelling overeengekomen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.