Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BOOKS2FLOW.


 

Birks, T. - Pottenbakken / het complete handboek

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Birks, T. - Pottenbakken / het complete handboek
Schrijver: Birks, T.
Titel: Pottenbakken / het complete handboek
ISBN: 9789021325439
Uitgever: Cantecleer
Bijzonderheid: Goed Izgst. 1e druk 1998 hardcover uitgave in zeer goede staat. Boek lijkt niet /nauwelijks gebruikt, krasjes en doffe plekjes op hardcover. Izgst.,
Prijs: € 29,95
€ 4,00
Meer info Samenvatting
POTTENBAKKEN

Het complete handboek
Het maken van mooi en praktisch keramiek is altijd populair geweest, maar de laatste tien jaar is de populariteit van het pottenbakken beduidend gegroeid. Een nieuwe generatie pottenbakkers is opgestaan en verdiept zich in de handvorm- en draaitechnieken. Dit prachtige handboek begeleidt de pottenbakker bij zijn enthousiaste, maar vaak ook frustrerende pogingen vorm te geven aan zijn dromen. Dit boek is een genot om in te zien en tegelijk heel degelijk en up-to-date. Veel nieuwe pottenbaktechnieken en -materialen zijn erin verwerkt. Het biedt een schat aan informatie voor zowel de beginnende als de ervaren pottenbakker. De beginner wordt stap voor stap onderwezen in het beheersen van de basistechnieken vormen met de hand, draaien op de schijf, gietmallen maken en gebruiken, keramiek decoreren, glazuren en bakken. Voor de ervaren pottenbakker gaat Tony Birks in op het ontwerpen van keramiek en het experimenteren met glazuren. Door de grote hoeveelheid informatie zal de gevorderde pottenbakker dit boek ook als naslagwerk kunnen gebruiken. Via de vele prachtige kleurenfoto's kan de lezer over de schouder meekijken van bekende keramisten en zich laten inspireren door hun technieken en ontwerpen.
Recensie(s)
Leer- en kijkboek voor de pottenbakker, met daarin het hele proces, van de kleisamenstelling tot en met het stoken in de oven. De voorbeelden zijn van een internationaal gezelschap van collega's. Een aantal technieken, zowel met handvormen als met draaien, wordt beschreven en stapsgewijs getoond. Glazuursamenstelling en verschillende decoratietechnieken passeren de revue. Verschillende stookmethoden, zoals de rakutechniek ontbreken niet. De oorspronkelijke Engelse uitgave van dit boek is al een aantal keren bijgewerkt en aangevuld. Een praktisch en royaal boek voor zowel beginnende als gevorderde pottenbakkers (keramisten). En het zijn goede en professionele keramisten die hun werk en de bijhorende technieken tonen. Het boek is rijk geïllustreerd met foto's en tekeningen in kleur.
(Biblion recensie, K. Hoogendam.)
Boek bekijken

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes en /of stevige enveloppen/doosjes,en goed beschermd verpakt.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.