Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BOOKS2FLOW.


 

Lankester, Ko - De Keltische maankalender in zonnejaar / druk 1

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Lankester, Ko - De Keltische maankalender in zonnejaar / druk 1
Schrijver: Lankester, Ko
Titel: De Keltische maankalender in zonnejaar / druk 1
ISBN: 9789074358064
Uitgever: Ring, Uitgeverij De
Bijzonderheid: Goed/ izgst.. paperback 1994. Ongebruikt , ongelezen., geen leesvouw.
Prijs: € 59,95
€ 4,00
Meer info Samenvatting
Vanaf de prehistorie heeft de maan de mensheid gefacineerd. In vrijwel alle oude culturen bepaalden maankalenders de meest geschikte momenten om te zaaien, te oogsten, te trouwen of feest te vieren. De jaarcyclus van de natuur werd bijna overal verbonden met een cyclus van beurtelings twaalf en dertien manen, die min of meer gelijkliep met het zonnejaar. Religieuze feesten en rituelen waren niet aan vaste momenten in het zonnejaar gekoppeld, maar hadden een plaats in de maandkalender. DE KELTISCHE MAANDKALENDER IN HET ZONNEJAAR beschrijft de verschillende maandkalenders die er in het verleden zijn geweest en gaan met name in op de keltische kalender en de rijkdom aan verhalen, foklore en gebruiken die er in het verleden rond elke maan bestond. Ko Lankester (1947) reconstrueert de magische wereld van de voorchristelijke beschafing, waarin de natuur een weerspiegeling was van de machtige en mysteriueze godenwereld. Hij koppelt daarbij een grote kennis van zaken aan een persoonlijke betrokkenheid. samen met zijn vrouw Joke die het hoofdstuk over het maken van wijn en brood schreef. leidt hij een groep waarin de traditionele heidense zaai- en oogstfeesten en de volle manen worden gevierd. Een diepgaande studie naar de grondslagen van de Wicca, ook wel genaamd Moderne Hekserij, resulteerde in een serie artikelen die onder de titel THE ROOTS OF MODERN WITCHCRAFT in de jaren 1988-1991 in het blad Wiccan Rede zijn gepubliceerd. Bij het vieren van de maandfeesten ontstond de behoefte meer te weten te komen over traditionele maandviering. De meeste boeken die er de afgelopen jaren op dit gebied zijn verschenen schieten in vele opzichten tekort, zoals de schrijver aan de hand van duidelijke voorbeelden uiteen zet. De laatste jaren voelen steeds meer mensen zich aangetrokken tot wat wel de Oude Religie wordt genoemd. en vele tientallen doeken zijn inmiddels verschenen over de traditionele jaarfeesten, maar over de maandkalender en het verband met het Keltische bomenalfabet is nog niet eerder een zodiepgaande studie als deze verschenen. Wetenschappelijk verantwoord en tegelijk zeer boeiend en gemakkelijk leesbaar geschreven is dit boek een aanrader voor iedereen die belangstelling voor de wortels van onze beschaving heeft
Boek bekijken

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes en /of stevige enveloppen/doosjes,en goed beschermd verpakt.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.