Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BOOKS2FLOW.


 

Scheffer, M. - Bach-bloesemtherapie / theorie en praktijk

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Scheffer, M. - Bach-bloesemtherapie / theorie en praktijk
Schrijver: Scheffer, M.
Titel: Bach-bloesemtherapie / theorie en praktijk
ISBN: 9789060304808
Uitgever: De Driehoek
Bijzonderheid: Goed /zgan. 7e druk 1999 Gebonden hardcover uitgave. Ongebruikt en ongelezen. Zgan
Prijs: € 49,95
€ 4,00
Meer info Samenvatting
Dr. Edward Bach vond bij zijn intensieve speurtocht naar een juist geneesmiddel in de vrije natuur de planten met de potentie om negatieve gemoedsgesteldheden om te zetten in positieve. Mechtild Scheffer bespreekt de door dr. Bach gevonden 38 bloesems vanuit geestelijk, psychologisch en ook praktisch-medisch perspectief. Ook met bereidingswijze van de essences en praktijkgevallen. De bloesemtherapie is begin vorige eeuw ontwikkeld door de Engelse arts dr. Edward Bach. Met zijn pleidooi voor een meer holistische geneeskunde was hij zijn tijd ver vooruit. Inmiddels wordt de Bach-bloesemtherapie al vele jaren in veel landen gepraktiseerd. Als wij ziek zijn, voelen en denken wij anders dan wanneer we gezond zijn . We zijn angstiger, teruggetrokkener, verbitterder, eigenzinniger of ongeduldiger. We zien de wereld vanuit een negatief perspectief of, zoals dr. Edward Bach het formuleerde: we zijn in een situatie waarin we ons afkeren van ons eigen hogere zelf. Edward Bach werd geboren in 1886. Hij studeerde medicijnen en werd een gerenommeerd bacterioloog. Weer later werkte hij ook als homeopaat. In 1930 stopte hij echter plotseling met zijn lucratieve praktijk in Londen om in de vrije natuur de remedies te gaan zoeken om 'de ware oorzaken van ziekten te genezen'. Dr. Bachs mens- en ziektebeeld waren destijds in alle opzichten afwijkend van de in die tijd gangbare ideeën. Om te beginnen maakt hij onderscheid tussen ziel en persoonlijkheid. Daarbij was de ziel voor hem iets onsterfelijks, onze goddelijke essentie en verbinding met de kosmos, terwijl hij de persoonlijkheid zag als iets tijdelijks, als het karakter en de aardse verschijning van de mens. De mens bezit volgens dr. Bach in aanleg tal van positieve eigenschappen zoals zachtmoedigheid, doorzettingsvermogen, moed, vastberadenheid etc., maar die moeten de gelegenheid krijgen om tot ontwikkeling te komen. Gezondheid is daarom voor Bach de toestand waarin het levensplan van de ziel met behulp van de persoonlijkheid kan worden verwezenlijkt en alle positieve eigenschappen aan het licht kunnen kom
Boek bekijken

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes en /of stevige enveloppen/doosjes,en goed beschermd verpakt.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.