Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Brodgar Boeken.


 

Bholanath, Lala - A Handbook of Maharajah Jaisingh's Astronomical Observatory, Delhi

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Bholanath, Lala - A Handbook of Maharajah Jaisingh's Astronomical Observatory, Delhi
Schrijver: Bholanath, Lala
Titel: A Handbook of Maharajah Jaisingh's Astronomical Observatory, Delhi
ISBN:
Uitgever: New Roxy Press, New Delhi,
Bijzonderheid: ZEER GOED - Paperback, 16 pagina's + 4 platen
Prijs: € 5,00
€ 1,92
Meer info Jantar Mantar in Jaipur is het grootste gebouwde astronomisch observatorium ter wereld. Het is in het begin van de 18e eeuw opgericht door Sawai Jai Singh en is een van de vijf vergelijkbare astronomische observatoria in India. Sawai Jai Singh was erg geïnteresseerd in wetenschap en technologie, met name in astronomie. Het observatorium ligt vlak bij de ingang van het City Palace in Jaipur. Er zijn 18 instrumenten, waarvan de meeste nog steeds werken. In 2010 werd het op de werelderfgoedlijst geplaatst.
¶ Citaat uit de inleiding: 'Zij, die in de Groote Pyramide slechts en heidensch monument of tempel zien, geven zich er rekenschap van, dat het bouwwerk een nauwkeurig systeem van astronomische chronologie bevat; dat dit systeem bewezen is de tijdbasis te zijn van de wetenschap van onze zichtbare schepping; ...; en dat de aldus uitgebruikte moderne wetenschap van de dagen van Kepler en Newton en 46 eeuwen geleden, toen de Groote Pyramide gebouwd werd, onbekend was.'

Vrijwel ieder die het boek heeft gelezen, verzekert je dat hij er niets van snapt. Het is “hogere” wiskunde, en dat betekent voor velen: een (door een voor hem onbereikbare ratio bevestigde) geloofswaarheid, te aanvaarden met de gepaste eerbied voor onbegrepen en onbegrijpelijke wetenschap. Het merkwaardige is nu dat die onbegrijpelijkheid niet uit een teveel maar uit een tekort aan wiskunde in dat werk voortkomt. Er wordt daar veel gerekend, maar dan in een stijl die men in de geschiedenis der wiskunde “verhalende algebra” noemt; de mathematische bewerkingen worden haast nooit in formuletaal omschreven, maar in de omgangstaal, en de onvermijdelijke consequenties hiervan zijn lange verhalen waarin men na een halve zin de draad
kwijt is, en die men alleen kan begrijpen door ze als een Latijnse of Griekse tekst met zinsontleding te lijf te gaan.

Een uitgebreide inhoudsopgave is te zien op de laatste 5 foto's!
Boek bekijken

Brodgar Boeken

particulier

Brodgar Boeken uit Bergen op Zoom

Logo Brodgar Boeken

Wereldwijde verzending mogelijk. Binnen Nederland via PostNL, verzendkosten staan bij elk boek vermeld. Naar België via Bpost á € 5,70. Rest van de wereld via PostNL op aanvraag!
HEEFT U BINNEN 24 UUR GEEN REACTIE VAN MIJ ONTVANGEN, CHECK DAN EVEN UW SPAM OF MAP MET ONGEWENSTE EMAIL. MOGELIJK HEEFT UW EMAILPROGRAMMA MIJN MAIL DAAR NAARTOE VERPLAATST! HET IS DAAROM AAN TE RADEN OM BIJ DE BESTELLING OOK UW TELEFOONNUMMER IN TE VULLEN ZODAT IK IN BOVENSTAAND GEVAL OOK EEN ANDERE MOGELIJKHEID HEB OM MET U CONTACT OP TE NEMEN!
De door mij aangeboden boeken verkeren in goede tot zeer goede staat en zijn doorgaans geschikt als cadeau. Beschadigingen en gebruikssporen zullen altijd in de omschrijving worden vermeld. Dit kan gaan om leesvouwen, ezelsoren of een ingeschreven naam van een vorige eigenaar. Deze zaken zullen echter zoveel mogelijk vermeden worden in het winkelaanbod. Verzending binnen Nederland geschied via PostNL. Verzending naar België geschied via Bpost. Alle bestellingen zullen binnen 1-3 werkdagen verzonden worden, nadat de betaling is ontvangen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.