Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Brodgar Boeken.


 

Hartog Jager, Hans den - Atelier - vijftig kunstenaarsportretten

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hartog Jager, Hans den - Atelier - vijftig kunstenaarsportretten
Schrijver: Hartog Jager, Hans den
Titel: Atelier - vijftig kunstenaarsportretten
ISBN: 9789078670100
Uitgever: 99 uitgevers, Haarlem, 2009
Bijzonderheid: ALS NIEUW - Paperback, 216 pagina's
Prijs: € 4,00
€ 4,60
Meer info De beste ideeën zijn vaak de allersimpelste. Fotograaf Hans de Bruijn wilde al lang een fotoserie maken van toonaangevende hedendaagse Nederlandse kunstenaars in hun atelier. De afgelopen twee jaar is hij erin geslaagd om vijftig van hen te portretteren. Kunstenaars als Armando, Barbara Visser, Erwin Olaf, Marc Mulders, Charlotte Dumas en Robert Zandvliet laten zien hoe het werkdomein van de kunstenaar er anno 2009 uitziet.
Daarnaast geeft het boek een prachtig overzicht van de huidige stand van de kunst in Nederland. De fotoserie is zeer divers geworden, niet alleen vanwege de uiteenlopende disciplines waarin deze kunstenaars werkzaam zijn maar ook vanwege de verscheidenheid in leeftijd: Jasmijn Visser (1983) naast de dit jaar tachtig geworden Carel Visser. Maar bovenal laat deze verzameling zien hoe verrassend divers het begrip "atelier" kan zijn. Er zijn natuurlijk de klassieke schilderateliers. Maar de zoektocht bracht De Bruijn ook in fabriekshallen en schoollokalen, in kantoren en huiskamers. Of helemaal niet in een atelier, zoals bij Hellen van Meene. Op haar uitdrukkelijk verzoek heeft hij haar geportretteerd in een bos. Een ereplaatsje werd ingeruimd voor Lucebert, die al lang niet meer onder ons is, maar wiens atelier in Bergen nog volledig intact is en nog steeds de sfeer van zijn aanwezigheid ademt.

De kunstenaars zelf vertellen in een korte begeleidende tekst over hun werkruimte en de invloed van die omgeving op hun manier van werken.
Kunstcriticus Hans den Hartog Jager schreef een boeiende inleiding bij de fotoserie.
Boek bekijken

Brodgar Boeken

particulier

Brodgar Boeken uit Bergen op Zoom

Logo Brodgar Boeken

Wereldwijde verzending mogelijk. Binnen Nederland via PostNL, verzendkosten staan bij elk boek vermeld. Naar België via Bpost á € 5,70. Rest van de wereld via PostNL op aanvraag!
HEEFT U BINNEN 24 UUR GEEN REACTIE VAN MIJ ONTVANGEN, CHECK DAN EVEN UW SPAM OF MAP MET ONGEWENSTE EMAIL. MOGELIJK HEEFT UW EMAILPROGRAMMA MIJN MAIL DAAR NAARTOE VERPLAATST! HET IS DAAROM AAN TE RADEN OM BIJ DE BESTELLING OOK UW TELEFOONNUMMER IN TE VULLEN ZODAT IK IN BOVENSTAAND GEVAL OOK EEN ANDERE MOGELIJKHEID HEB OM MET U CONTACT OP TE NEMEN!
De door mij aangeboden boeken verkeren in goede tot zeer goede staat en zijn doorgaans geschikt als cadeau. Beschadigingen en gebruikssporen zullen altijd in de omschrijving worden vermeld. Dit kan gaan om leesvouwen, ezelsoren of een ingeschreven naam van een vorige eigenaar. Deze zaken zullen echter zoveel mogelijk vermeden worden in het winkelaanbod. Verzending binnen Nederland geschied via PostNL. Verzending naar België geschied via Bpost. Alle bestellingen zullen binnen 1-3 werkdagen verzonden worden, nadat de betaling is ontvangen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.