Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel CANON SOCIAAL WERK.


 

Geert van der Laan - Leren van gevallen. Over het nut van de reconstructie van casuistiek voor praktijk en wetenschap.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Geert van der Laan - Leren van gevallen. Over het nut van de reconstructie van casuistiek voor praktijk en wetenschap.
Schrijver: Geert van der Laan
Titel: Leren van gevallen. Over het nut van de reconstructie van casuistiek voor praktijk en wetenschap.
ISBN: 9789066651845
Uitgever: SWP
Bijzonderheid: 1995, 31 pp, brochure/paperback
Prijs: € 5,00
€ 3,70
Meer info Tekst van de oratie, uitgesproken op 22 november 1995 in de aula van de Universiteit van Utrecht bij de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar grondslagen van het maatschappelijk werk vanwege de Marie Kamphuis Stichting.

De leerstoel Grondslagen van het maatschappelijk werk aan de Universiteit Utrecht is genoemd naar Marie Kamphuis, een belangrijke pionier van het moderne, naoorlogse maatschappelijk werk in Nederland. Zij introduceerde het model van het social casework in Nederland. In 1959 schreef zij: 'Juist voor het werken in het menselijke veld, waar het verbijzonderen van algemene oordelen zo vaak leidt tot kortsluiting, is het uitgaan van het enkele geval met zijn unieke constellatie, van onschatbare waarde.'
De oratie van Van der Laan bouwt voort op deze stelling. Ook in deze tijd is de gevalsanalyse een belangrijk fundament van het maatschappelijk werk. Dat is van belang voor methodiekontwikkeling, maar ook voor management, beleid, onderwijs en wetenschap. Vanuit gevallen kan men bijvoorbeeld 'terug praten' naar beleid en theorie, om te voorkomen dat het 'verbijzonderen van algemene oordelen' leidt tot kortsluiting tussen de concreetheid van het geval en de abstractie van sociaal beleid en sociale wetenschap.
Boek bekijken

CANON SOCIAAL WERK

zakelijk

CANON SOCIAAL WERK uit Amsterdam

Logo CANON SOCIAAL WERK

De Canon sociaal werk is het digitale wikipendium voor de geschiedenis van de sociale sector, in de meest brede betekenis van het woord. Auteurs en medewerkers van de website www.canonsociaalwerk.eu bieden in dit antiquariaat boeken voor een vriendenprijs aan. Met de opbrengst kan deze CANON-website zich verder ontwikkelen.
Bestellingen die verzonden moeten worden naar onze zuiderburen krijgen het tarief in rekening voor verzending vanuit Nederland naar Belgiƫ.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.