Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel CANON SOCIAAL WERK.


 

G.H. Jansen - Roes van vryheid. Kermis in Nederland.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: G.H. Jansen - Roes van vryheid. Kermis in Nederland.
Schrijver: G.H. Jansen
Titel: Roes van vryheid. Kermis in Nederland.
ISBN: 9789060096994
Uitgever: Boom, Uitgeverij
Bijzonderheid: 1987 469 pp., Gebonden, papieren omsalg
Prijs: € 4,25
€ 4,50
Meer info Schiettent, botsauto’s, waarzegster, motorrijders aan de steile wand, suikerspinnen en oliebollen: ze horen er allemaal bij en maken de kermis tot een bonte mengeling van griezel en gezelligheid. De kermis is een eeuwenoud verschijnsel dat zich in allerlei gedaanten voordoet. De auteur voert ons mee het kermisterrein op en vertelt over heden en verleden van de kermis. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste geeft de auteur aan de hand van alle mogelijke bronnen - literatuur, maar ook liedjes, verhalen, schilderijen en pamfletten-een historisch overzicht van de kermis in Nederland, tegen de Europese achtergrond. In het tweede deel komen de kermismensen zelfaan het woord over hun boeiende wereld. In het laatste deel geeft de auteur gedetailleerde beschrijvingen van een vijftal kermissen in Nederland: Tilburg, Zijdewind, Zuidlaren, Ubachsbergen Terborg. Uiterlijk mag de kermis in de loop der eeuwen sterk veranderd zijn, het vermaak, die ‘roes van vrijheid’, het is er nog steeds. Dit boek geeft ons een zeldzame blik op deze bijzondere jaarmarkten van vermaak en in het leven van de kermismensen, dein familieverband werkende en reizende feestbrengers.
Boek bekijken

CANON SOCIAAL WERK

zakelijk

CANON SOCIAAL WERK uit Amsterdam

Logo CANON SOCIAAL WERK

De Canon sociaal werk is het digitale wikipendium voor de geschiedenis van de sociale sector, in de meest brede betekenis van het woord. Auteurs en medewerkers van de website www.canonsociaalwerk.eu bieden in dit antiquariaat boeken voor een vriendenprijs aan. Met de opbrengst kan deze CANON-website zich verder ontwikkelen.
Bestellingen die verzonden moeten worden naar onze zuiderburen krijgen het tarief in rekening voor verzending vanuit Nederland naar België.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.