Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel CANON SOCIAAL WERK.


 

Hans Nesna - Hongerprocessie. De heldenstrijd onzer hongerende landgenboten in den barren winter van het jaar 1945

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hans Nesna - Hongerprocessie. De heldenstrijd onzer hongerende landgenboten in den barren winter van het jaar 1945
Schrijver: Hans Nesna
Titel: Hongerprocessie. De heldenstrijd onzer hongerende landgenboten in den barren winter van het jaar 1945
ISBN:
Uitgever: Scheltens & Giltay Amsterdam
Bijzonderheid: z.j. (1946/47?), 176 pp., hardcover, prima staat, wel vergeeld, uiteraard.
Prijs: € 5,00
€ 4,25
Meer info Hans Nesna, pseudoniem van Jan Pieter Jansen (27 januari 1897 - Hollandsche Rading, 2 december 1958)[1], was een Nederlands journalist en schrijver van romans en toneelstukken.

Nesna werd geboren in 1887 onder de naam Jan Pieter Jansen. Al op jonge leeftijd was hij werkzaam bij Filmfabriek Hollandia in Haarlem. In 1919 regisseerde hij met Maurits Binger de film Een Carmen van het Noorden. In 1919 schreef hij het scenario van de film De damescoupeur.

Van 1919 tot 1958 schreef hij veel toneelstukken. Als journalist schreef hij ook een aantal boeken over de Tweede Wereldoorlog (de Nederlandse mobilisatie en de hongerwinter) en over het Duitsland van vlak na de oorlog. In de jaren veertig schreef hij een aantal sociale romans.
Boek bekijken

CANON SOCIAAL WERK

zakelijk

CANON SOCIAAL WERK uit Amsterdam

Logo CANON SOCIAAL WERK

De Canon sociaal werk is het digitale wikipendium voor de geschiedenis van de sociale sector, in de meest brede betekenis van het woord. Auteurs en medewerkers van de website www.canonsociaalwerk.eu bieden in dit antiquariaat boeken voor een vriendenprijs aan. Met de opbrengst kan deze CANON-website zich verder ontwikkelen.
Bestellingen die verzonden moeten worden naar onze zuiderburen krijgen het tarief in rekening voor verzending vanuit Nederland naar Belgiƫ.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.