Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekengek.


 

Vergaert, F.-J. - Traité des principales difficultés d'exécution de la loi sur l'enregistrement du 22 Frimaire an VII

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Vergaert, F.-J. - Traité des principales difficultés d'exécution de la loi sur l'enregistrement du 22 Frimaire an VII
Schrijver: Vergaert, F.-J.
Titel: Traité des principales difficultés d'exécution de la loi sur l'enregistrement du 22 Frimaire an VII
ISBN:
Uitgever: Librairie Polytechnique De Decq, Brussel en Luik, 1870.
Bijzonderheid: Uitvoerige studie van het registratierecht
Prijs: € 75,00
Meer info "Traité des principales difficultés d'exécution de la loi sur l'enregistrement du 22 Frimaire an VII par F.-J. Vergaert. Bruxelles et Liège, Librairie Polytechnique De Decq, 1870"

Mooie band met vergulde lederen rug en hoeken, in prima staat. 454 blz., met tabellen. 24 cm. Gesigneerd door de auteur. Dit is een zeer uitvoerige studie van het Belgische registratierecht. Dat is een nog steeds bestaande belasting die de Staat heft bij de registratie van een akte of geschrift in een register, zoals huwelijks- en huurcontracten.

In 1870 waren deze rechten veel talrijker dan vandaag. Zo lezen we in het boek dat er 137 frank moest betaald worden voor een naamswijziging, 275 euro voor een adelbrief, en 1.000 frank voor een naturalisatie - een enorm bedrag in die tijd. (Een Belgisch arbeider verdiende geen 3 frank per dag toen.)

Ik vind geen ander exemplaar te koop op internet. Prijs van het boek is 75 euro plus 10 euro voor aangetekende verzending in België of Nederland.
Boek bekijken