Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekengek.


 

Bernaerts, Jan - Ons Heerentooneel.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Bernaerts, Jan - Ons Heerentooneel.
Schrijver: Bernaerts, Jan
Titel: Ons Heerentooneel.
ISBN:
Uitgever: Algemene Tooneelboekerij
Bijzonderheid: Besprekingen van meer dan 3.500 toneelstukken
Prijs: € 50,00
Meer info "Ons Heerentooneel. Verzameling besprekingen van meer dan 3500 tooneelstukken voor heeren, met afzonderlijke titellijst en uitvoerigen klapper. Onder redactie van Jan Bernaerts pr."

Algemeene Tooneelboekerij, Pletinckxstraat 19, Brussel, (1932). Drukkerij J. Van Mierlo-Proost Turnhout. Kartonnen band met linnen rug, 23 x 16 cm, 4,5 cm dik, prima staat.

Uitvoerig naslagwerk van 907 blz. met recensies en details (aantal rollen, aantal bladzijden, speelduur) van meer dan 3.500 Vlaamse, Nederlandse en vertaalde toneelstukken met uitsluitend mannenrollen (het katholieke toneel was strikt gescheiden in de vooroorlogse jaren). Interessant naslagwerk met informatie over auteurs en stukken die elders niet te vinden is.

De Antwerpse priester Jan Bernaerts (1879 - 1956) was een belangrijk katholiek figuur in het interbellum. Hij was in 1906 medestichter van het blad "Hooger Leeven" en in 1914 één van de stichters van "De Standaard" (krant, boekhandel en uitgeverij). Hij zou decennia aan de krant meewerken. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was hij frontaalmoezenier. In 1908 stichtte hij de "Algemeene Tooneelboekerij" en van 1910 tot 1924 was hij hoofdredacteur van het blad "Tooneelgids", dat belangrijk was voor de vernieuwing van het Vlaamse toneel.

Prijs 50 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland.
Boek bekijken