Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekengek.


 

Cicero - Orationes Selectae

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Cicero - Orationes Selectae
Schrijver: Cicero
Titel: Orationes Selectae
ISBN:
Uitgever: Academische drukkerij Leuven, 1772.
Bijzonderheid: Fraai gedrukte tekstuitgave van Cicero
Prijs: € 75,00
Meer info "M. Tullii Ciceronis. Orationes Selectae, in usum Gymnasii SS. Trinitatis Lovanii, Notis illustratae. Lovanii, Typis Academicis, 1772." Oorspronkelijk lederen bandje met rugvergulding (schade), 18 x 11 cm. Binnenwerk XVI plus 344 blz., compleet en in goede staat, sterk en knisperend papier. Fraai drukwerk, heldere letter. Occasioneel nota's in de marge (studieboek!) in pen en potlood. Tegenover de titelbladzijde staat geschreven dat Constantino Vander Linden dit boek heeft gewonnen als "derde palm" van het Gymnasium van Hoogstraten in augustus 1791.

Dit boek is een mooi voorbeeld van het verzorgde drukwerk dat de Leuvense universiteitsdrukkerij in haar korte leven (1759-1797) afleverde. Van de 80 meestal wetenschappelijke titels die van de persen rolden, is een deel zeldzaam omdat begin negentiende eeuw de volledige boekenvoorraad voor oud papier verkocht is. De stichter van de drukkerij, universiteitsbibliothecaris C.F. Nelis, was een bibliofiel die hoge typografische eisen stelde aan het drukwerk.

Zeldzaam werk, ik vind geen ander exemplaar te koop op internet. Prijs 75 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Belgiƫ en Nederland. Afhalen in Kalmthout is mogelijk.
Boek bekijken

De Boekengek uit Kalmthout

particulier

Logo De Boekengek

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.