Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekengek.


 

Alexander Mercer - Van Oostende naar Waterlo

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Alexander Mercer - Van Oostende naar Waterlo
Schrijver: Alexander Mercer
Titel: Van Oostende naar Waterlo
ISBN:
Uitgever: Scaldis, Wetteren, 1951
Bijzonderheid: Ooggetuigenverslag van de Slag van Waterloo
Prijs: € 75,00
Meer info "Van Oostende naar Waterlo. Captain Mercer's tocht in het jaar 1815. Ingeleid en vertaald door dr. M. Cordemans. 1951, Geschied- en Oudheidkundig Genootschap van Vlaams-Brabant en Uitgeverij Scaldis, Wetteren".

25 x 17 cm. Oospronkelijk uitgeversomslag. 248 blz. plus illustraties buiten de paginering. Roestvlekjes. Enkele bibliotheekstempels. Volgens het colofon was de oplage beperkt tot 200 genummerde exemplaren. Nr. 105.

Zeer interessant en uitvoerig ooggetuigenverslag van de Slag van Waterloo. Kapitein Alexander Mercer (1783-1868) werd in april 1815 vanuit Colchester naar Belgiƫ gestuurd, waar hij met zijn soldaten in Oostende arriveerde op 13 april. Hij verbleef achtereenvolgens in Oostende, Brugge, Gent, Dendermonde, Strijtem, Ninove, Gaasbeek, Brussel en Geraardbergen, plaatsen die hij uitvoerig beschrijft. Op 17 juni 1815 nam Mercer deel aan de Slag van Genappes en op 18 juni aan die van Waterloo. Uiteindelijk verloor hij maar vijf soldaten. Aangrijpend is zijn beschrijving van de dag na de slag, als er nog duizenden gewonden liggen te sterven op het slagveld, waar de plunderingen al volop bezig zijn.

Zeldzaam werk, ik vind geen ander exemplaar te koop op internet. Prijs 75 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Belgiƫ en Nederland.
Boek bekijken