Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekengek.


 

Leonard Buyst - Lyrische zangen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Leonard Buyst - Lyrische zangen
Schrijver: Leonard Buyst
Titel: Lyrische zangen
ISBN:
Uitgever: L.J.Kryn, Brussel, 1906
Bijzonderheid: Zeldzame uitgave van Leonard Buyst
Prijs: € 75,00
Meer info "Lyrische zangen, door Leonard Buyst. 1906. Brussel, De Vlaamsche Boekhandel, L.J. Kryn ; Rotterdam, Meindert Boogaerdt Jr., Uitgever."

Oorspronkelijk beige uitgeversomslag bedrukt in goudinkt, verkleurd. Binnenwerk 190 blz. plus één bladzijde andere titels van L.J.Kryn ; gedrukt op gevergeerd papier, grotendeels onopengesneden. Fotoportret van Buyst tegenover de titelbladzijde.

Leonard Buyst (1847-1918) was een Vlaamse romantische dichter die acht dichtbundels produceerde. Dit is de vijfde. Hij schreef ook het prozaboek "Willem Sanger" (1882), opgedragen aan zijn vriend Hendrik Conscience, en het toneelstuk "De Suikeren Oom".

Mooi verzorgde uitgave, resultaat van een samenwerking tussen twee "kleine" uitgevers, de Vlaming Leo Kryn (1878-1940) en de Nederlander Meindert Boogaerdt, die slechts actief was van 1904 tot 1912 en in die jaren onder meer Jan Greshoff, Herman Teirlinck, Jacob Israël de Haan, Stijn Streuvels en Jules Verne uitgaf. Hij publiceerde ook "Prinskensdag", het debuut van Ary Delen, opgedragen aan diens vriend Willem Elsschot, die op zijn beurt bevriend was met... Leo Kryn. Of hoe klein de boekenwereld is.

Zeldzaam werk, ik vind geen ander exemplaar te koop op internet. Prijs 75 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Boek bekijken