Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekengek.


 

Niclaes Peeters - Hier beghinnen de sermonen...

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Niclaes Peeters - Hier beghinnen de sermonen...
Schrijver: Niclaes Peeters
Titel: Hier beghinnen de sermonen...
ISBN:
Uitgever: Annoot-Braeckman, Gent, 1893
Bijzonderheid: Maatschappij der Vlaamsche Bibliophilen
Prijs: € 50,00
Meer info "Hier beghinnen de sermonen oft uutlegghingen op alle de evangelien vander vasten, metter passien, alsomen die inder kercken houdt, enz., naar den oospronkelijken druk (uit 1520) opnieuw uitgegeven en van eene inleiding voorzien door dr. J.-G.-R. Acquoy, hoogleeraar aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Maatschappij der Vlaamsche Bibliophilen, 4e reeks, Nr. 10. Gent, Drukkerij C. Annoot-Braeckman, 1893."

23,5 x 16 cm., oorspronkelijk geel uitgeversomslag, onfris en achteraan beschadigd. Ingekleefd een nota over het tweede deel van dit boek, dat overigens nooit verschenen is. Eén van de 200 genummerde exemplaren voor de handel bestemd, gesigneerd door secretaris Julius Obrie. Droogstempel van de uitgever. 482 blz., compleet op zich, achteraan met opgave van alle leden van de "Maatschappij der Vlaamsche Bibliophilen".

Uitgave van de Maatschappij der Vlaamsche Bibliophilen, opgericht in 1839 met het doel oude literaire en historische Vlaamse teksten bibliofiel verzorgd uit te geven. Tot 1909 zou deze "Maetschappy" in totaal 60 titels uitgeven, sommige in meerdere delen. Meerdere uitgaven, zoals dit eerste deel van de "Sermonen" van Niclaes Peeters, voor het eerst verschenen in 1520, zijn echter nooit afgewerkt.

Tekstuitgever Johannes Gerhardus Rijk Acquoy (1829-1896) was theoloog, predikant en historicus. In 1877 werd hij lid van de Academie van Wetenschappen, in 1878 hoogleraar in Leiden. Een jaar na zijn dood werd zijn omvangrijke bibliotheek (4.166 nummers) geveild in Leiden.

Prijs 50 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Boek bekijken