Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekengek.


 

Anoniem - Mémoire au soutien des droits ... des Francs-Bateliers

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Anoniem - Mémoire au soutien des droits ... des Francs-Bateliers
Schrijver: Anoniem
Titel: Mémoire au soutien des droits ... des Francs-Bateliers
ISBN:
Uitgever: Vander Schueren, Gent, 1763
Bijzonderheid: Bevestiging van de privileges van de Gentse schippers
Prijs: € 75,00
Meer info "Mémoire au soutien des Droits & Privileges des Chefs, Jurés & Anciens du Corps de Métier des Francs-Bateliers ou Navieurs de la Ville de Gand ; à l'occasion du Decret du 18 May 1763, & autres qui auroient précédé. De l'Imprimerie de J.F. Vander Schueren à Gand."

32 x 19,5 cm., compleet in 48 blz., recent herbonden in bruin omslag en beschermende schuifdoos. Naast het "Mémoire" bevat dit boek de tekst "Mémoire Concernant les Griefs & Doleances etc" (1753, zie foto) en "Courte Déclaration". In de drie teksten bevestigt de overheid de oude, tot de vijftiende eeuw teruggaande rechten en privileges van de Gentse schippers, die onder meer het alleenrecht hadden op het goederenvervoer over water. Dit dankten zij aan hun steun aan de overheid in tijden van oorlog en aan hun inspanningen om de waterlopen bevaarbaar te maken (sluisbouw).

Zeldzaam, niet in STCV. UB Gent en KB Brussel hebben een exemplaar. Google Books heeft een andere editie, Worldcat kent alleen elektronische exemplaren. Ook niet te koop op internet.

Prijs 75 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Boek bekijken