Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekengek.


 

Office Dourdin - Etude du Marché des Vêtements pour hommes

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Office Dourdin - Etude du Marché des Vêtements pour hommes
Schrijver: Office Dourdin
Titel: Etude du Marché des Vêtements pour hommes
ISBN:
Uitgever: Office Dourdin
Bijzonderheid: Uitvoerige enquete naar de mannenkleding in Brussel in 1948
Prijs: € 90,00
Meer info "Office Dourdin. l' Analyse Scientifique du Marché par la Méthode des Sondages. Etude du Marché des Vêtements pour hommes, spécialement réalisee pour Union des Drapiers, Bruxelles, z.d. (1948)"

28 x 22 cm., grijze linnen band met verguld etiket op rug. 64 ongenummerde bladen met tekst, eenzijdig bedrukt, inclusief tabellen en grafieken ; gevolgd door 31 grafieken in kleur en op dikker papier, eveneens eenzijdig bedrukt. Alle kleuring is met de hand gedaan, met plakkaatverf.

Uitvoerig verslag van het onderzoek dat het Office Dourdin uit Parijs in augustus 1948 heeft uitgevoerd bij 1.000 Brusselse mannen uit de hogere en de middenklasse, om te peilen naar hun kledingsvoorkeuren: hoe dikwijls kopen ze nieuwe pakken of jassen, gaan ze naar een kleermaker of niet, wat hebben ze in de kast hangen, enz. De studie eindigt met aanbevelingen aan de opdrachtgever, de Brusselse kledingszaak "Union des Drapiers", die overigens anno 2022 nog steeds bestaat (Naamsestraat, Brussel).

Zeer interessant document dat laat zien hoe sterk de mannenmode is veranderd sinds 1948, met name in het verdwijnen van de kleermakers én van het nette pak.

Het boek is niet gedrukt maar in typoscript en dus waarschijnlijk slechts in twee of drie exemplaren gefabriceerd. Onbekend: niet in Worldcat, Unicat, KB Brussel,.... Prijs 90 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland.
Boek bekijken